Planarkitekt

Nu söker mark- och planeringsenheten

Planarkitekt

Vi växer – vill du vara med?

Ange ref.nr: 146/2018 Ks

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser.

Heby kommun är i ett expansivt skede med detaljplaner, nybyggnadsprojekt och exploateringar i flera av kommunens orter. Mark- och planeringsenheten har nio anställda som arbetar med planering, exploatering och markförsäljning, infrastruktur, grönytor samt GIS och kartor.

Låter det intressant? Skicka in en ansökan och berätta lite om dig själv!

 

Arbetsuppgifter
Som planarkitekt arbetar du som projektledare med eget ansvar för ett antal detaljplaner. Du driver planerna genom hela planprocessen, från vision till färdig plan. Du har en dynamisk och varierande roll som innebär att arbeta med både stora och små detaljplaner av olika typer och i olika skeden av planprocessen. Enheten har, utöver dig, tre planarkitekter och arbetar med detaljplaner i grupp där vi samarbetar kring gemensamma frågor.

I tjänsten ingår också att arbeta med andra planer, program och utredningar inom fysisk planering, både som projektledare och som projektmedarbetare. För att kunna göra ett bra jobb som planarkitekt är det viktigt att du kan överblicka komplexa situationer och se helheter samt dra slutsatser utifrån tillgänglig information.

Då planprocessen involverar möten med många olika människor är det viktigt att du samarbetar och kommunicerar väl, både med invånare, externa intressenter, politiker, kollegor, myndigheter m.fl. och att du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. För anställningen gäller att du fattar självständiga beslut i enlighet med gällande delegation samt förbereder och föredrar ärenden i kommunstyrelsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för samhällsplanering, stadsbyggnad och gestaltning. Du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning t.ex. planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande utbildning.

Vi ser helst att du har tidigare arbetslivserfarenhet av detaljplanering eller andra planeringsfrågor. Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet och/eller andra politiskt styrda organisationer samt arbetslivserfarenhet inom andra relevanta områden. Du har kunskap om planprocessen och plan- och bygglagen samt viss kännedom om miljöbalken.

Det är meriterande med kunskap i våra programvaror AutoCAD, Focus Detaljplan, ArcGIS och Sokigos olika system. Du behärskar svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en resultatinriktad person med god initiativförmåga som trivs med att ta ett stort eget ansvar och att självständigt driva egna projekt. Du är stresstålig, har god förmåga att planera ditt arbete men trivs även bra med att arbeta i grupp.

Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt samt är bra på att föra dialog såväl med medborgare och sakägare som inom organisationen och med politiker. Du är analytisk, anpassar dig naturligt till olika sammanhang och känner dig stimulerad av att arbeta på ett problemlösande sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du bidrar till byggnationen av framtidens hållbara samhälle. Du har möjlighet att vara med och påverka i en ambitiös och trivsam arbetsgrupp. Vi har korta beslutsvägar och du får möjlighet att följa de olika processerna från början till slut.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.
Sista ansökningsdag: 2019-05-23
Ange referens: 146/2018 Ks
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Tjänsten är placerad i Heby tätort (30 min från Uppsala med tåg).

Upplysningar lämnas av
Intresserade av tjänsten är välkomna att ringa Åsa Nylander, tel. 0224-36180, förvaltningschef och tf enhetschef för Mark- och planeringsenheten.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med ref nr 146/2018 Ks och meritförteckning till Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby senast den 23 maj 2019. Vi tar även emot din ansökan via e-post: information@heby.se.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.