Relationsskapande och inspirerande kultur- och aktivitetspedagog

Nu söker Kultur- och fritidsenheten

Relationsskapande och inspirerande kultur- och aktivitetspedagog

Referensnummer: 56/2019 Kfn      

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

 Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 Kultur- och fritidsenheten i Heby kommun arbetar för en attraktiv kommun med stor livskvalitet för invånarna. Vi stärker individer, vidgar perspektiv och skapar attraktiva mötesplatser. Vi har bland annat hand om kommunens idrottsplatser, sport- och simhall, föreningsstöd, bibliotek, musikskola och kulturmötesplatser. Under 2018 togs beslut om att omorganisera vår ungdomsverksamhet och göra den  aktivitetsbaserad. Ungdomarna ska i den nya verksamheten själva kunna påverka utbud av aktiviteter, var de äger rum och när. Tanken är att vi ska föra en kontinuerlig dialog med ungdomarna för att skapa aktiviteter och mötesplatser där de känner sig välkomna. Som ett led i omorganiseringen söker vi nu en kultur- och aktivitetspedagog.

Arbetsuppgifter
Vi söker en kultur- och aktivitetspedagog som ska leda aktiviteter och skapa relationer med deltagande ungdomar utifrån deras villkor. Rollen ställer krav på kunskap och engagemang inom kulturområdet då det ligger som grund i det relationsskapande arbetet. Det kan till exempel vara genom filmproduktion, hiphop, poesi eller annan talang som just du besitter. Kultur- och aktivitetspedagogen behöver också ha erfarenhet av pedagogiskt arbete med ungdomar. Rollen ställer krav på att kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du kommer att ingå i den befintliga arbetsgruppen som arbetar inom kultur- och ungdomsområdet.

Bakgrund
Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom projektledning, och erfarenhet av projektarbete och att driva hela projektprocessen från början till slut. Det är en fördel om du har kunskap och förståelse för lokalt kultur- och föreningsliv.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom kulturområdet.
Du bör ha erfarenhet av pedagogiskt arbete med ungdomar och kulturfrågor.
B-körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: Tjänsten är en tillsvidareanställning på halvtid (50%). Kvälls- och helgarbete förekommer.
Tillträde: Efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 31 maj 2019
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Joakim Lundin, Kultur- och fritidschef, joakim.lundin@heby.se, 0224-360 46

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret. Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det. Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.