Så påverkas kommunens verksamheter efter regeringens beslut den 21 januari

Den 21 januari beslutade regeringen att icke nödvändiga verksamheter i kommuner och regioner ska vara fortsatt stängda fram till den 7 februari. Samtidigt beslutade man också om att barn- och ungdomsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare ska vara tillgänglig. Här nedan hittar du information om hur besluten påverkar verksamheterna i Heby kommun.

Medborgarservice och kommunhuset

Medborgarservice är fortsatt stängt för fysiska besök fram till den 7 februari. Behöver du hjälp är du alltid välkommen att kontakta Medborgarservice på telefon 0224-360 00 eller e-post medborgarservice@heby.se
Ska du besöka någon i kommunhuset ringer du till den personen eller till 0224-360 00 och meddelar vem du vill träffa. Därefter väntar du utanför på att bli insläppt.

Kultur- och fritidsaktiviteter

Regeringens och Folkhälsomyndighetens besked 21 januari 2021 gör det möjligt att öppna för barn- och ungdomsverksamhet som vänder sig till barn födda 2005 eller senare. Det betyder att kultur- och fritidsenheten just nu arbetar för att öppna sina barn- och ungdomsverksamheter igen. Det pågår i dagsläget ett arbete med att säkerställa att verksamheterna kan bedrivas på ett så säkert sätt som möjligt och vi planerar att öppna igen vecka 5, måndag 1 februari. Mer detaljerad information kommer att komma från respektive verksamhet.

Det här gäller för föreningar som använder våra lokaler

  • Från måndag 25 januari kan föreningar som driver kultur-, sport- och idrottsverksamhet riktad mot barn och unga födda 2005 och senare använda kommunens sport- och idrottshallar igen.
  • Aktiviteter som riktar sig mot vuxna och ungdomar födda 2004 och tidigare ska fortsatt bedrivas utomhus. Detta gäller fram till åtminstone 7 februari med anledning av regeringens besked under torsdagen.

I våra hallar och omklädningsrum

  • I våra sport- och idrottshallar gäller att varje person ska ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Det finns informationsskyltar i anslutning till våra hallar om vilka maxantal som gäller i respektive hall.
  • Kom ombytta och klara till era träningar. Omklädningsrummen ska inte användas till ombyte och dusch.
  • Ni som förening ansvarar för att vidta de åtgärder som krävs för att bedriva en så säker träning/aktivitet som möjligt när ni använder våra lokaler. Det är viktigt att ni informerar era medlemmar om vikten av att:

 –  stanna hemma om de känner sig sjuka

–  hålla avstånd

–  tvätta händerna ofta och noga

–  hosta/nysa i armvecket

–  undvika att röra sig i ansiktet
–  inte dela utrustning med varandra. Detta kan till exempel gälla vattenflaskor och munskydd
 som kan överföra saliv.

 

I övrigt gäller fortsatt att icke nödvändig kommunal verksamhet ska hållas stängd. Detta gäller fram till 7 februari och kan därefter förlängas.