Så påverkas kommunens verksamheter efter regeringens beslut den 4 februari

Den 4 februari beslutade regeringen att icke nödvändiga verksamheter i kommuner och regioner ska vara fortsatt stängda fram till den 21 februari. Samtidigt beslutade man om att barn- och ungdomsverksamhet också för unga födda 2002 och senare ska vara tillgänglig. Här nedan hittar du information om hur besluten påverkar verksamheterna i Heby kommun.

Medborgarservice och kommunhuset

Medborgarservice öppnar för besök måndag 8 februari. Det här gäller:

  • Om du har ett ärende till medborgarservice ringer du på dörrklockan utanför kommunhusets entré.
  • Endast tre personer får vistas i lokalen samtidigt. Vi släpper in dig när det är din tur.
  • Följ avståndsmarkeringarna på golvet när du vistas i lokalen.
  • Ska du besöka någon i kommunhuset ringer du till den personen eller till 0224-360 00 och meddelar vem du vill träffa. Därefter väntar du utanför på att bli hämtad.

För att minska risken för smittspridning uppmanar vi alla besökare att bara besöka medborgarservice om det är nödvändigt. Om du behöver hjälp är du alltid välkommen att ringa Medborgarservice på telefon 0224-360 00 eller skicka e-post på medborgarservice@heby.se

Kultur- och fritidsaktiviteter

Regeringens och Folkhälsomyndighetens besked 4 februari 2021 gör det möjligt att öppna även för barn- och ungdomsverksamhet som vänder sig till unga födda 2002 eller senare.

Det här gäller för föreningar som använder våra lokaler

  • Från lördag 6 februari kan föreningar som driver kultur-, sport- och idrottsverksamhet riktad mot barn och unga födda 2002 och senare använda kommunens sport- och idrottshallar igen.
  • Aktiviteter som riktar sig mot vuxna födda 2001 och tidigare ska fortsatt bedrivas utomhus. Detta gäller fram till åtminstone 21 februari med anledning av regeringens besked under torsdagen.

I våra hallar och omklädningsrum

  • I våra sport- och idrottshallar gäller att varje person ska ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Det finns informationsskyltar i anslutning till våra hallar om vilka maxantal som gäller i respektive hall.
  • Kom ombytta och klara till era träningar. Omklädningsrummen ska inte användas till ombyte och dusch.
  • Ni som förening ansvarar för att vidta de åtgärder som krävs för att bedriva en så säker träning/aktivitet som möjligt när ni använder våra lokaler. Det är viktigt att ni informerar era medlemmar om vikten av att:

 –  stanna hemma om de känner sig sjuka

–  hålla avstånd

–  tvätta händerna ofta och noga

–  hosta/nysa i armvecket

–  undvika att röra sig i ansiktet

–  inte dela utrustning med varandra. Detta kan till exempel gälla vattenflaskor och munskydd som kan överföra saliv.

 

I övrigt gäller fortsatt att icke nödvändig kommunal verksamhet ska hållas stängd. Detta gäller fram till 21 februari och kan därefter förlängas.