Avfall

VafabMiljö Kommunalförbund har hand om sophanteringen och latrinhämtning i Heby kommun.

Har du några problem eller allmänna frågor kan du höra av dig till VafabMiljö på telefonnummer: 020-120 22 20 eller mejla kundservice@vafabmiljo.se.

På deras hemsida finns också mycket information om sophämtning med mera – Länk till VafabMiljö 

Öppettider Återbruket i Heby och Återbruket i Östervåla

VafabMiljö har också ansvaret för komposterbart avfall. Läs mer om tips och regler för Abonnemang Hemkompost här. Du kan också läsa mer om kompostering i Komposthandboken .

Återvinningsstationer

Åbyvägen – återvinningsstationen vid biblioteket i Östervåla är stängd

Återvinningsstationen vid biblioteket i Östervåla är stängd och invånarna hänvisas nu till de två andra återvinningsstationerna i Östervåla. En ny plats för återvinningsstationen kommer potentiellt att utses, tanken är att denna ska vara centralt belägen för att kunna ersätta återvinningsstationen vid biblioteket. Fram till och med 17 mars är det FTI som ansvar för städning av platsen och att det är ordentligt skyltat om var man istället ska åka med sin återvinning (kontaktuppgifter finns nedan).

Allmänt

Återvinningsstationerna i Heby kommun sköts av FTI. Är containrar fulla eller om området (runt containrarna) är nedskräpat eller dåligt snöröjt/sandat kan du anmäla detta till deras kundtjänst på 0200-880311 eller via info@ftiab.se (ytterligare information och fler kontaktvägar hittar du här).  Är du osäker på var din närmaste återvinningsstation finns kan du leta fram den här.

OBS! Är det batteriholken som är full ska du kontakta Elkrestsen på telefonnummer 08-545 212 90 (ytterligare information och fler kontaktvägar hittar du här).

Har grovsopor (soffa, stolar m.m.) dumpats vid en återvinningsstation anmäler du det genom kommunens e-tjänst för felanmälningar eller så kan du kontakta oss via kommunens telefonväxel på 0224-360 00.

Kontakt

VafabMiljö (hushållsavfall och återbruk)

020-120 22 20
kundservice@vafabmiljo.se
Länk till VafabMiljö 

FTI (återvinningsstationer)

0200-880311
info@ftiab.se

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>