Belysning

Heby kommun har cirka 3500 ljuspunkter längs gatorna i och kring våra tätorter. Dessa ronderas normalt sett fyra gånger/år.

Tändsystem
Idag finns det två olika system för tändning av belysningen runt om i kommunen. I tätorterna styrs tändningen digitalt med hjälp av ett dataprogram. Med hjälp av detta system är det möjligt att på ett mycket enkelt sätt bestämma vilken tid belysningen ska vara på på olika platser och också hur många faser som ska lysa (det finns tre faser).

På landsbygden styrs tändning och släckning av så kallade astronomiska ur. De styrs via satellit så att belysningen slås på vid fastställda klockslag som anpassas till solens tidtabell. I regel ska belysningen tändas 20 minuter efter solens nedgång och släckas 20 minuter innan dess uppgång.

Problem med belysningen – felanmälan

  • Kontakta medborgarservice, 0224-360 00. Gäller felanmälan belysningen vid perrongen i Heby eller Morgongåva kontaktas Trafikverket på telefonnummer 0771-921 921.
  • Var beredd att uppge stolpnummer om du felanmäler ett fåtal lyktstolpar (numret står cirka två meter från marken på lyktstolpen).

OBS! Om det är en eller några enstaka ljuspunkter som är mörka kan åtgärd dröja till nästa gång entreprenören har planerat att göra en drive på orten. Om längre sträckor med belysning inte fungerar eller om belysningsfelet kan orsaka trafikfara ska åtgärd ske så snart som möjligt.

 

Kontakt

Medborgarservice
0224-360 00
medborgarservice@heby.se

 

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Comments are closed.