Skrotbilar

Du kan lämna din uttjänta bil till bilskroten gratis om bilskroten ingår i mottagningsställe för bilproducenternas nätverk, som heter BilRetur. Du kan även lämna ditt fordon hos en auktoriserad bilskrotare som inte ingår i bilproducenternas nätverk.

Om du vänder dig till en bilskrot som inte ingår i bilproducenternas nätverk så får du själv göra upp affären för skrotningen och då kan en kostnadsfri skrotning inte garanteras.

Bilskrotningsanläggningar som ligger i Heby kommuns närområde:

Uppsala län

Uppsala skrot och metall AB
Björklinge bilmontering AB
Upplands Bildemo AB

Västmanlands län

Kungsåra Bildemontering AB
Hedbergs Bilskrot AB
Ansta Bildemont AB

Kvarlämnade skrotbilar

Vad gäller kvarlämnade skrotbilar på kommunens mark, gator, parker och torg kan ansvarig på Heby kommun besluta att dessa fordon tas bort på bilägarens bekostnad.

Om en skrotbil har lämnats på någon annans mark, är den fastighetsägaren ansvarig för att skrotbilen tas bort. Kommunen kopplas dock in om skrotbilen utgör ett miljöproblem. Kommunen kan också vara behjälplig med handläggningen i vissa fall om fastighetsägaren ber om hjälp, kostnaden för transport och skrotning debiteras då till självkostnadspris.

Besluten tas i enlighet med Lag (1982:129) om flyttning av fordon i vissa fall och Förordning (1982:198) om flyttning av fordon i vissa fall.

Kontakt

Daniel Hagman
0224-363 55
Daniel.Hagman@heby.se

 

 

 

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>