Badvattenkvalitet

Kommunen ansvarar för att ta prov på de kommunala badplatserna. Provsvaren visar vilken kvalitet badvattnet har.

Vid bedömningen använder vi tre kvalitetsgraderingar:

  1. Tjänligt är den bästa bedömningen ett bad kan få. Det är låga bakteriehalter och det går utmärkt att bada.
  2. Tjänligt med anmärkning, halterna av de bakterier som mäts är något förhöjda även om man inte anser att det innebär någon risk för sjukdom i samband med bad. Bedömningen är mer en signal till kommunen att vara observant på vattnets kvalitet och mäta extra ofta så att eventuell föroreningskälla upptäcks och åtgärdas.
  3. Otjänligt, innebär höga halter av indikatorbakterierna och det är lämpligt att avstå från bad när vattnet är otjänligt till dess att resultaten är tjänliga igen. Orsaken till de höga halterna ska undersökas och källan åtgärdas om det är möjligt. Även kraftig algblomning ger bedömningen otjänligt för bad.

Observera att den officiella sidan för badvattenkvalitet i Heby inte alltid är uppdaterad eftersom det tar några dagar från det att proverna tas tills att resultatet är inlagt, så läs informationen på vår hemsida först!

Relaterat

Escherichia coli (E. coli) finns i människans normala tarmflora. En del av bakterierna bildar gifter som orsakar diarré om de sväljs.

Intestinala enterokocker är tarmbakterier som kan orsaka magproblem om det sväljs.

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>