Sotning

Från och med den 1 november 2018 tar Salaföretaget Sala Sotningsdistrikt AB över ansvaret för all sotning och brandskyddskontroll i Heby kommun. Den tidigare skorstensfejarmästaren går i pension och Sala Sotningsdistrikt vann den upphandling som gjordes av kommunen tidigare i höstas.
– Vi har sedan tidigare ansvaret för sotning och brandskyddskontroll i Sala kommun. Nu ska det bli jätteroligt att få serva och hjälpa även invånarna i Heby kommun, säger Magnus Nicklasson, vd och skorstensfejarmästare för Sala Sotningsdistrikt AB.

Inga stora förändringar
De boende i Heby kommun kommer inte att märka av så stora skillnader från tidigare.
– Aviseringarna som vi skickar ut ser lite annorlunda ut och kommer i kuvert. Sedan är det loggorna på bilar och kläder som kommer att vara nya för kunderna och självklart kontaktuppgifterna, säger Magnus Nicklasson.
De två sotare som varit anställda av nuvarande skorstensfejarmästare kommer att följa med över till Sala Sotningsdistrikt och tanken är att de så långt det är möjligt fortsätter att sota hos kunderna i Heby kommun.
– De har god lokalkännedom och är kända av kunderna så självklart kommer vi att så långt det är möjligt låta dem fortsätta jobba i Heby kommun. Men även våra nuvarande fyra anställda sotare och besiktningsmän, och även jag själv till viss del, kommer att kunna arbeta i Heby kommun beroende på arbetsbelastning och annat, säger Magnus Nicklasson.

Sotning och brandskyddskontroll är lagstyrd
Precis som tidigare kommer avisering av sotning att skickas ut till kunderna. I en framtid kommer eventuellt möjligheterna till elektroniska utskick, bokningsportal och även SMS-påminnelser att finnas. Om någon vill ha hjälp att göra rent imkanaler och ventilation så är det bara att höra av sig till Sala Sotningsdistrikt.
– Sotningen och brandskyddskontrollen av eldstäder, rökkanaler och imkanaler i större kök är lagstyrd och den utför vi. Rengöring av imkanaler och ventilation i bostäder är inte lagstyrd och i det fallet kan du välja entreprenör själv. Vi vill betona att vi aldrig ringer upp kunderna och erbjuder denna typ av tjänst. Ibland gör vi utskick där vi erbjuder kunderna att ta kontakt med oss och beställa tjänsten, säger Magnus Nicklasson.

Kan bli fördröjningar vid övergången
De närmaste månaderna kan det bli en viss fördröjning när det gäller sotning. Detta beror på att två kundsystem ska bli ett och kunderna i Heby kommun ska flyttas över till Sala Sotningsdistrikt.
– Om du brukar ha sotning i början på november kanske du nu, i det här övergångsskedet, får sotning i slutet på november. Om någon kund behöver akut hjälp ska de självklart höra av sig till oss så hjälper vi till så fort som möjligt. Om du som bor i Heby kommun har frågor, funderingar eller vill beställa hjälp så är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst som normalt är öppen varje vardag mellan 07.00 och 16.00, säger Magnus Nicklasson.

Sala Sotningsdistrikt kontaktar du via telefon 0224-151 15 eller e-post info@salasot.se.
Hemsida: www.salasot.se

Relaterat

Kontakt

Sala Sotningsdistrikt
0224-151 15
info@salasot.se.
www.salasot.se

Telefontider
vardagar 07.00-16.00

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Comments are closed.