Sanna Kallur gästade Furuvallen för att coacha elever i friidrott

Solen sken och sommarvärmen hängde kvar när elever från Tärnsjö, Östervåla och Harbo skolor samlades på Furuvallen i Tärnsjö för att fira Tärnsjödagen i friidrottens tecken. Varje år träffas de tre skolorna för att tillsammans ha en friluftsdag.
– Vi har valt att satsa på friidrott så att alla ska få möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar. En verklig bonus är att vi fått hit friidrottsprofilen Sanna Kallur som gäst, säger Alexandra Södervall, rektor för Tärnsjö och Harbo skolor.

Sanna Kallur gästade Furuvallen för att coacha elever i friidrottDet var förväntansfulla elever som hälsades välkomna till Furuvallen av Sanna Kallur. Dagen inleddes med en gigantisk uppvärmning på den stora fotbollsplanen som snabbt fylldes av hoppande barn.
När alla var varma var det dags att dela upp sig i grupper som spred ut sig på de olika stationerna för häcklöpning, längdhopp, kula, 60 meter löpning och höjdhopp.

– Det som är bra med friidrott är att det finns något för de flesta. I friidrotten kan du nästan alltid hitta någon gren som faller dig i smaken, säger Sanna Kallur.
Hon började med friidrott som 15-åring och ganska snart stod det klart att det var löpgrenarna hon tyckte var roligast och det var inom häcklöpningen som hon så småningom blev proffs.
– Det var faktiskt under en friluftsdag som jag blev presenterad för friidrotten. Sedan blev jag kvar inom friidrotten i 21 år. Det var fantastiska år som givit mig så mycket, säger Sanna Kallur.

Sanna Kallur gästade Furuvallen för att coacha elever i friidrottUnder dagen coachade Sanna Kallur eleverna i häcklöpning. De fick bland annat tips om att fem steg mellan häckarna var ett bra riktmärke för lagom långa steg. Att försöka att alltid hoppa med samma ben först över häcken var ett annat tips som gjorde att flera av eleverna upplevde att de fick en bättre rytm i sin löpning. Sanna Kallur skötte starterna och fanns hela tiden till hands för tips och råd. En och annan autograf fick hon också skriva mellan varven.

Sanna Kallur är imponerad över vilken fin idrottsplats Tärnsjö erbjuder.
– Vilka fantastiska eldsjälar det måste finnas här som kan hålla en idrottsplats så välskött. Att hålla sådana här löparbanor i så gott skick är inte lätt. Fantastiskt!
Hon är bekant med Heby kommun sedan tidigare och har stött på kommunen i olika sammanhang genom åren.
– Min första tränare på friidrottsgymnasiet, Benke Blomkvist, var från Heby. Sedan har jag också haft Karin Torneklint som tränare. Hon har ju också sina rötter här. Dessutom hade jag flera kompisar från Heby på friidrottsgymnasiet i Falun. Så visst känner jag till Heby kommun, säger Sanna Kallur och skrattar.

Sanna Kallur gästade Furuvallen för att coacha elever i friidrottDet var trötta men glada barn som fick avsluta dagen med ett 800-meters lopp där alla klasser deltog. Då sattes dagens sista ork verkligen på prov.
– Tänk att både få hålla på med friidrott och jobba tillsammans med barn. Roligare arbetsdag än så här kan jag knappast få, säger en nöjd Sanna Kallur.

 

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>