Skolkurator Heby skola 7-9, sista ansökningsdag 15 augusti

Nu söker Barn- och utbildningsförvaltningen

Skolkurator Heby skola 7-9

Referensnummer: 112/2019 Ubn

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

Heby Skola 7-9 ligger centralt i Heby och har ca 200 elever. På skolan finns också den särskilda undervisningsgruppen Nova för elever med funktionsnedsättningar inom autismområdet. Många av skolans elever kommer med skolskjuts till skolan då upptagningsområdet är ganska stort.

Arbetsuppgifter
Som skolkurator är en av dina viktigaste arbetsuppgifter att genomföra samtal, stödjande för elever och deras familjer men också utredande. Du har överblicken med elevernas psykosociala mående i fokus. Du är en del av skolans elevhälsoteam och jobbar förebyggande och hälsofrämjande för att skapa förutsättningar för eleverna att nå sina mål. Du tillför psykosocial kompetens till elevhälsoteamet och stödjer lärarna i det pedagogiska arbetet. Du kommer också att ha kontakter med myndigheter och institutioner utanför skolan. Du bör ha erfarenhet av att jobba i skolan och ha en god kännedom om skolans styrdokument och det hälsofrämjande arbetet i en pedagogisk verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom/beteendevetare eller har motsvarande kompetens. Du har en god förmåga till struktur och planering. Du är trygg i dig själv och brinner för att hjälpa ungdomar i behov av särskilt stöd. Du har en god förmåga att leda samtal med elever och ett väl utvecklat sätt att möta behov från elever och personal. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: 60-100%
Tillträde: Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2019-08-15
Ange referens: 112/2019 Ubn
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Rektor Heby skola 7-9, Inger Sandberg.
Tel. 0224-362 72

Fackliga organisationer
LR – Lasse Lundkvist, 070-335 39 31
Lärarförbundet – Lena Eriksson, 073-023 85 15
SSR – Caroline Ahlin, 0224-362 20

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

 

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det. Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.