Socialsekreterare till vuxenteamet

Nu söker Individ och familjeomsorgen IFO Vuxna en

Socialsekreterare till vuxenteamet – missbruk/hemlöshet/våld i nära relation

Referensnummer: 23/2019

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare i vuxenteamet kommer du att utreda, bedöma och följa upp insatser enligt SoL, LVM och LVU med inriktning på vuxna personer över 18 år med en missbruks- och beroendeproblematik m.m. Arbetet innefattar även arbete med annan social problematik såsom hemlöshet och våld i nära relation. I dina arbetsuppgifter ingår att vara aktiv i utvecklingsarbetet såväl internt som externt för att på bästa sätt kunna skapa bra förutsättningar för de personer som har behov av hjälp från oss.

Du kommer att ingå i ett team med nära stöd av 1:e socialsekreterare/teamledare, kollegor samt enhetschef. Du har tillgång till vägledning i grupp samt kontinuerlig extern handledning. Vuxenteamet ingår i samma enhet som bl.a. försörjningsstöd. Ett gemensamt utvecklingsarbete bedrivs för hela IFO myndighetsutövning och på kontoret sitter vuxenteamet tillsammans med övriga delar av socialtjänsten. Det finns ett väl upparbetat samarbete vilket ger bra förutsättningar att åstadkomma goda resultat tillsammans.

 

Bakgrund
En av våra kollegor har börjat på en ny tjänst på kontoret så nu behöver vi en ny kollega. Vi söker dig med ett genuint intresse för socialt arbete. Dagarna är omväxlande och du har stor frihet i hur du lägger upp ditt arbete. Vi erbjuder dig en arbetsplats medarbetarna kan rekommendera. Vi lämnar gärna ut referenser som kan berätta om hur det är att arbeta hos oss! Du välkomnas till en arbetsgrupp som har roligt tillsammans och arbetet kännetecknas av omväxling, inflytande, korta beslutsvägar och ett gott samarbete. För att lyckas krävs framåtsträvande socialsekreterare som bidrar med sina idéer och sitt engagemang. Här behövs du!

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten via arbete eller fältförlagd utbildning är meriterande. Du har kunskap och kan navigera i välfärdssystemen. Som person är du initiativrik, lyhörd, ansvarstagande, flexibel och har en helhetssyn i ditt arbete. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, ett stort intresse för socialt arbete, drivs av att skapa goda relationer och verka för en bra stämning. Ett gott bemötande är en självklarhet för dig! Du har god förmåga att sätta dig in i andras situation och motivera till förändring.

Eftersom kommunikation och dokumentation är en stor del av arbetet är det ett krav att du är noggrann vad gäller dokumentation och handläggning och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi använder Procapita som verksamhetssystem. Utbildning i och/eller erfarenhet av MI, ASI, ADAD, FREDA och Procapita är meriterande.

Krav på B-körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: Heltid, 100%, tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 190321
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

 

Upplysningar lämnas av
Ansvarig chef – Jenny Johnsson – 0224-36278
1:e socialsekreterare/teamledare – Louise Lilliesköld, 0224-36005

Fackliga organisationer
SSR – Caroline Ahlin, 0224-362 20

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret. Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det. Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.