Svartsjuka är inte romantiskt

Våld är aldrig okej och det är ofta en brottslig handling. Ofta kan vi prata om svartsjuka som något romantiskt men det finns inget romantiskt i när svartsjuka innebär kontroll och våld. Våld kan vara många olika saker och hända i många olika relationer. Det kan till exempel handla om någon du träffar, har en sexuell relation med, är tillsammans med eller tidigare har haft en relation med. Våldet kan vara fysiskt, psykiskt, sexuellt eller digitalt. Det finns stöd och hjälp att få både för dig som våldsutsatt och för dig som utövar våld.

Kampanjen svartsjuka är inte romantiskt har samlat information om vart du som ung kan vända dig för att få det stöd och den hjälp du behöver.

Kampanjen är en satsning från Länsstyrelserna, Jämställdhetsmyndigheten och Ungarelationer.se och vänder sig till dig som ungdom i en våldsutsatt relation eller du som är kompis med någon som är utsatt för våld. Kampanjen vänder sig även till dig som ungdom som utövar våld i en relation och för dig som arbetar med unga.

Läs mer på kampanjens hemsida www.svartsjukaarinteromantiskt.se

Relaterat