Tänk på avståndet – en teaterföreställning av Musikskolans ungdomsensemble

I början av juni presenterar Musikskolans ungdomsensemble teaterföreställningen ”Tänk på avståndet”.

Föreställningen kretsar kring en tågresa där vi får ta del av ett antal ungdomars funderingar, drömmar och känslor. Det är en pjäs som växlar mellan den yttre och den inre världen, där den senare är drömsk, poetisk och fylld av ljud och musik. Temat är av ungdomar och för ungdomar.

– Författaren skrev manuset när han själv var ung och föreställningens olika monologer är baserade på hans dagböcker från den tiden. Så ämnen som kommer upp är sådant som brustna hjärtan, funderingar över livet och döden, samhällets krav och känslan av att vilja fly verkligheten när livet är tufft, säger Anja Björck, lärare på Musikskolan och regissör för föreställningen.

Arbetet med pjäsen har varit en kreativ process där gruppen själva har arbetat fram kompletterande digital musik och ljud som ska fungera till deras enskilda monologer. Det här har stöttats och letts av musikläraren Klara Gustafsson som också är lärare för kursen digitalt musikskapande.

Trots att pjäsen heter ”Tänk på avståndet” så har den faktiskt ingenting med pandemin att göra.

– Självklart reflekterande vi över titeln och sammanhanget. Men i själva verket handlar den här föreställningen om det motsatta än att hålla avstånd till människor, åtminstone känslomässigt. Den handlar om att tänka på att avståndet inte blir för stort till de människor som älskar och bryr sig om dig, och inte heller till dina egna känslor, säger Anja.

______

Föreställningen kommer att filmas på Fokus i Östervåla den 29 maj och sedan streamas gratis online 31 maj – 6 juni. Länk till föreställningen finns då på www.heby.se/musikskolan

Kontakt
Anja Björck, lärare Musikskolan
076-948 91 83
anja.bjorck@heby.se