Turistpärla 2021 – Jan Ersgården

I Huddunges vackra kulturlandskap ligger Jan Ersgården – en släktgård i historisk miljö från slutet av 1500-talet.

Hos oss bor ni bekvämt och nästan lite som hemma våra i två välutrustade hus för självhushåll eller B&B. På gården ligger Gårdshuset, 5 rum och kök med 8 bäddar. En kort promenad norrut ligger trevliga Sörbohuset, 4 rum och kök med 6 bäddar. Fiberanslutning finns till bägge husen. Våra boenden passar både för den som har semester och för företag som behöver boende till sina anställda. På gården finns bra parkering för större fordon. Här kan ni övernatta kortare eller längre perioder året om. Nytt för i år är att vi även kan erbjuda en idyllisk liten sommarlokal på Sjudaregården för små sammankomster eller kalas. Här får c:a 20 personer plats inomhus eller ute på den härliga verandan. Lokalen är i viss mån tillgänglighetsanpassad.

I anslutning till lokalen finns en mysig liten övernattningsstuga för 2-4 personer som går att hyra dygns- eller veckovis. Här finns också en fin plan med ställplatser för flera fordon. Sjudaregården ligger på promenadavstånd från Jan Ersgården.

Vi tipsar gärna om utflyktsmål och annat av intresse och vår strävan är att våra gäster ska trivas här och vara nöjda då de åker härifrån.
Ingrid och Anders hälsar er välkomna!

Ingrid och Anders på Jan Ersgården tipsar om sitt smultronställe

Vårt smultronställe får bli Sala Silvergruva trots att det inte ligger i Heby kommun. Sala Silvergruva är en av världens bäst bevarade gruvmiljöer. Här finns mörka ringlande gruvgångar, storslagna bergsalar och magiska sjöar. Duktiga guider kan berätta om den långa och spännande industrihistorien. Sala Silvergruva var under minst 400 år Sveriges största och viktigaste producent av silver. För de som inte vill stiga ned 60 meter eller 155 meter i berget finns möjlighet att promenera runt
i den vackra gruvmiljön ovan jord och kanske få uppleva liv och rörelse i stugor, bodar och
skjul från förr.

Till Sala silvergruvas hemsida.
Här hittar du mer information om Jan Ersgården 

För mer inblick Jan Ersgården och andra turistpärlor, följ vårt Instagramkonto: Upplevhebykommun

Kontakt

Jan Ersgården B&B Stuguthyrning
070-663 66 67 eller 070-266 60 75

Sisselbo 159
744 92 Huddungeby
Karta