Turistpärla 2021 – Smida

Sedan två år tillbaka driver Camilla Andersson secondhandbutiken Smida i Östervåla

Hej! Camilla Andersson här! Sedan två år tillbaka driver jag Smida secondhand i före detta bröderna Olssons snickerifabrik på Arosvägen i Östervåla. Jag har bott här i byn i stort sett hela mitt liv, firade 30-årig bröllopsdag förra veckan, har tre barn med sambos och två barnbarn. Jag brinner för återbruk och tar gärna reda på sakernas ursprung och historia.  Något av det bästa med det här jobbet är att få vara sakletare och låta vackra och unika möbler och föremål hitta nya hem så de kan bli ”återälskade”.

Folk som inte följer mig på @smida_ab på Instagram eller varit i butiken brukar fråga vilken stil jag har på möblerna. Jag brukar svara att jag köper in det jag gillar så det kan bli lite av varje! En annan fråga som jag ofta får är var jag får tag på saker? Det är både genom att svara på annonser, handla på auktioner och loppisar och det händer också ofta att folk hör av sig och vill sälja. En del saker jag köper in behöver lagas, bättras på eller målas om, och de allra flesta måste tvättas och fräschas till. Arbetet består också av en hel del hämtningar och ibland även utlämningar av möbler. Det är en hel del kånkande av möbler.

Camilla på Smida tipsar om sitt smultronställe

Jag ska presentera ett smultronställe och tänkte visa er LUNDA-området här i Östervåla med till exempel den kanonfina hinderbanan och en för året ny cykelslinga/MTB  på 20 kilometer i skogen med start i närheten av hinderbanan. Mer information om cyklingen och kartor med mera kan hittas på facebookgruppen MTB i Östervåla. Välkomna hit!

För mer inblick i Smida och andra turistpärlor, följ vårt Instagramkonto: Upplevhebykommun

Kontakt

Smida
070-542 28 55
smidakontakt@gmail.com

Arosvägen 4, Östervåla
Karta