Leder

Ljusbäcksleden

Ljusbäcksleden

Nu ska vi ”knyta ihop säcken” för Upplandsleden!

Tillsammans med Upplandsstiftelsen håller kommunen på att ta fram ett förslag på en ny sträcka av Upplandsleden som ska knyta ihop den etapp som slutar vid Siggefora med den del av leden som ligger uppe vid Tärnsjö.

Sträckan är ca 3 mil och kommer antagligen att delas in två etapper om ca 1,5 mil vardera. Mittpunkt mellan etapperna blir lämpligen Huddunge där det finns kommunikationer och service.

Projektet är ett s.k. LONA-projekt och löper under hela 2017.

Hittills har kommunen, Upplandsstiftelsen och hjälpsamma medborgare skissat fram ett första förslag på ny sträckning. Personal från Upplandsstiftelsen har provgått delar av förslaget och kommer nu att jobba vidare med att ta fram ett första förslag på ny sträcka.

Nästa del i projektet är att samla in åsikter och kunskap från alla er som bor eller verkar i det föreslagna området för att se om vi kan få hjälp att göra leden så vacker, intressant och promenadvänlig som vi vill. Kommunen kommer snart att komma ut med information om hur detta ska gå till!

Senare i år kommer Upplandsstiftelsen att påbörja arbetet med att kontakta berörda markägare för att diskutera avtal för leden.

Att vandra en led är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen!

 

Relaterat

Naturen har öppet alla dagar!

Gratis parkering!

Just nu: fåglarna har börjat sjunga igen!

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>