Ingvars gåvoskog vid Toften

Grov tall vid Toften

Grov tall vid Toften

Den gamla tallskogen ligger norr om Östervåla vid Toftens sydvästra strand. Man når området via en stig från vändplanen norr om den lilla sjön Norra Flänningen. Området är en naturskogsliknande gammeltallskog med inslag av död ved. Några av tallarna är mycket gamla och knotiga. Vid vattnet finns en mysig naturlig rastplats med fin utsikt över sjön. Kommunen har fått skogen i gåva av Ingvar Persson som ville försäkra sig om att tallarna skulle bevaras för framtiden. Nu planeras ett naturreservat där.

Hjälp gärna till att öka kunskapen om vilka djur och växter som finns i Ingvars gåvoskog genom att rapportera det du ser på Artportalens hemsida

LONA-projekt
Arbetet med att ta reda på vilka djur och växter som finns i Ingvars gåvoskog, att sprida information om dessa och att göra området mer tillgängligt för allmänheten har skett i ett s.k. LONA-projekt som drivits av Heby kommun tillsammans med Upplandsstiftelsen.

Syftet med Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är att skydda naturen och göra den tillgänglig. LONA ska också stimulera kommunernas och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang.

Relaterat

Kontakt

Medborgarservice
0224-360 00
medborgarservice@heby.se

Hitta hit
I Östervåla sväng norrut mot Kartan. Följ den slingriga vägen norrut. Sista biten finns tre hänvisningsskyltar. Du kan parkera bilen på vändplanen och sedan gå den sista biten.

 

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>