Heldag med barnen – Sommartur

I Heby kommun finns massor att upptäcka för liten och stor. Vår Sommartur med barnen bjuder på en heldag med äventyr, djur, bad, lek och söta jordgubbar.

 

Starta dagen på Gårdsjö Älgpark utanför Morgongåva. Med Grålletraktor och vagn åker ni tillsammans med älgmannen Leffe ut i älghägnet på en guidad visning. Där får ni se en unik relation mellan älgarna och mannen som verkligen älskar dem och ni får en riktig närgången kontakt med de mäktiga djuren som annars oftast ses på långt håll. En härligt spännande upplevelse för barn (och vuxna).
Turer bokas info@gardsjoalgpark.se
Adress: Gårdsjö 127, Heby

Äventyret fortsätter hos Backa jordgubbsodling utanför Heby. En oas som präglas av lantgårdsidyll och smaken av solvarma jordgubbar. Här erbjuds självplock av jordgubbar och för barnen finns smådjur att titta på. Här går det också bra att ta en fika i trädgården.
Kontrollera öppettiderna på 0224-350 70
Adress: Backa 110, Heby

Om det är spring i benen är Naturrummet i Tärnsjö perfekt för nästa stopp. Här har ett lek- och äventyrsrum skapats mitt i naturen. Det inbjuder till hur mycket spring, hopp och lek som helst. När alla har sprungit sig varma passar ett härligt bad på Östahalvön bra. Bara 15 minuters bilresa bort hittar ni Dalälvens Riviera med en långsträckt strand och barnvänligt djup.
Adress Naturrummet: Kyrkvägen 18, Tärnsjö
Adress Bad Östaholm: slutet på Östa byväg

När det är dags att runda av dagen blir ett besök på Älvåsa perfekt. Även Älvåsa ligger ute på Östahalvön och här erbjuds både avkoppling och lek. Finns det energi kvar är en runda minigolf eller lek i lekparken perfekt. Vill man ta det lite lugnare tar man en fika i den fridfulla trädgården och bara njuter av lugnet och naturen efter en händelserik dag.
Adress: Pär-Olsväg 6, Tärnsjö
Kontakt: 0292-430 20

Relaterat