Vansjö ekokött

Vi på Vansjö Ekokött föder upp KRAV-märkta och ekologiska köttkor som betar på våra ängar och lever på det som vi själva odlar på gården. Vi kan därför erbjuda nötkött av högsta kvalitet och alla våra produkter är KRAV-märkta och ekologiska. Vi levererar vårt kött genom köttlådor som du hämtar hos oss på Vansjö gård.

Allt började med familjens stora miljöengagemang. Hillevi Bohlin som är uppvuxen på gården reagerade på att sjön Vansjön i närheten sakta växte igen. Med omställningen av jordbruket försvann korna som tidigare betat vid sjökanten. Samtidigt försvann de viktiga strandängarna och vattnet från land rann rakt ut i sjön genom den försumpade strandkanten och tog med sig näringsämnen och allt. Detta resulterade i  att familjen skaffade kor. Vi ville återskapa den blåa bård som fungerar som en barnkammare för fiskar, fåglar, mikroorganismer och som ett reningsverk för sjön.

Vi tar fullt ansvar för korna under hela deras liv, från födsel till slakt. Därför vet vi att de behandlas väl och har ett bra liv. Det resulterar i ett bra kött i slutändan.

Välkommen till oss!

Information om lokala företag som erbjuder tjänster för minskad smittspridning

Joel och Mikaela Bohlin Joel och Mikaela Bohlin

Relaterat

Kontakt

Vansjö ekokött
Joel 070-044 68 15
Hillevi 070-524 30 28
joel@vansjo.se

Nygården Vansjö 155
744 91 Heby
Karta