Turistpärla 2021 – Backa jordgubbsodling

Backa Jordgubbsodling drivs av familjen Kallin och det har den gjorts sedan år 1991 då vi satte ned våra första jordgubbsplantor i backen.

Självplockning av jordgubbar är vår huvudsak men vi har även två försäljningsställen som vi under säsong förser med dagsfärska bär. Torget i Sala och Ica i Heby är dessa.

Potatis har odlats på dessa ägor sedan 1964 och drivs nu av den tredje generationen. På sommaren finns det nyupptagen färskpotatis till försäljning och efter sommaren kommer god höstpotatis.

Gården ligger vackert inbäddat i ett brutet landskap med mycket natur och djur i närheten. Förutom jordgubbar och potatis på gården så bor här några getter, höns och ankor som trippar runt fötterna på våra kunder medan de står i kö för att väga in sina plockade röda bär.

Ta med dig familjen, vännen eller vem du vill för en utflykt ut till oss, det gör både gott för själen och hälsan då jordgubbar är ett mycket nyttigt bär. Hoppas vi ses!

Backa Jordgubbsodling tipsar om små vackra vägar i Heby Kommun
Vårat smultronställe är ej en specifik plats utan vi tycker om naturen i vår kommun. Att stanna upp, sätta sig i bilen och färdas långsamt genom Heby Kommuns vackra natur är något vi gillar. En resa behöver inte vara planerad utan man kan åker lite vind för våg rätt ut i det okända. Den resan kan ta en till en plats som överraskar en med ett oväntat möte och vackra vyer. Njut av vackra sevärdheter så som stora fina blomsterängar, vackra vägar eller bondgårdar.

Här hittar du mer information om Backa jordgubbsodling

För mer inblick i Backa jordgubbsodling och andra turistpärlor i sommar, följ vårt Instagramkonto: Upplevhebykommun

 

 

Kontakt

Backa Jordgubbsodling
backajordgubbsodling@gmail.com

Backa 110
744 91 Heby
Karta