Turistpärla 2021 – Gårdsjö Älgpark

Dröm blir verklighet

Det hela började för många år sedan när Leffe fick en fråga om att ta hand om en älgkalv som mist sin mor i en trafikolycka. Han hämtade hem kalven och tog hand om den i en vecka, men sedan dog den tyvärr. Då föddes drömmen om en älgpark hos Leffe. Sen tog det många år och en ny kvinna i hans liv innan Leffe och Ilona 2007 kunde öppna älgparken med Gunde och Göta, födda 2006, som första invånare i hägnet på 16 hektar.

Leffe gör alla guidade turer själv.  Han är en väldigt engagerad och underhållande person som med liv och lust berättar om sitt liv och sitt företag. Han är som en levande uppslagsbok när det gäller älgkunskap – du kan fråga om allt!

Förutom älgturen finns det lite annat man kan göra
Vi har ett litet mysigt café med enklare utbud. Du kan få en rejäl älgkorvsmacka, älgkorvstoast, våfflor, varmkorv, hembakat kaffebröd samt glass. Kaffe, the och läskedrycker förstås.

Vi har en liten älgsouvenir-butik i anslutning till receptionen. I butiken finns också olika uppstoppade djur att titta på och horn från våra älgar – de tappar ju en uppsättning varje år och du kan följa hur de blir större varje år! Då det blivit en del med åren så hänger även några utanför på logväggen.

Titta på vårt fina tomtemuseum – Tomtens stuga. Här finns tomtar i alla upptänkliga storlekar och modeller, det finns drygt 2600 tomtar.

Här hittar du mer information om Gårdsjö Älgpark 

För mer inblick i Gårdsjö Älgpark och andra turistpärlor i sommar, följ vårt Instagramkonto: Upplevhebykommun

Kontakt
Gårdsjö Älgpark
info@gardsjoalgpark.se

Gårdsjö 127
744 91 Heby
Karta