Turistpärla 2021 – Mona Charlotte´s inredning

Vår butik, Mona Charlotte’s inredning är denna veckas Turistpärla i Heby kommun.

Vi heter Lotta och Pamela, mor och dotter, som har öppnat Gårdsbutiken Mona Charlotte’s inredning. Den ligger idylliskt med skog, ängar och utsikt över ån.

Butiken finns på samma gård som Lotta bor, 3 kilometer utanför Heby, mot Huddunge. Butiken ligger vackert i en gammal stuga med tre rum. Det ena rummet är en gammal tvättstuga med pannmur och ett annat är ett litet café. Vi har varsamt renoverat insidan och behållit karaktären på stugan.

I trädgården finns det sittplatser för de fikasugna. Vi erbjuder kulglass, belgiska våfflor och dryck. Vi tycker om olika saker inom inredning och presenter. Därför har vi ett brett sortiment av fina, rostiga och roliga saker man inte kan vara utan. Trädgården är fylld av trädgårdsinspirerade varor såsom vindspel, regnmätare, roliga fåglar, rostiga krukor och ljusklot. Vårt motto är
”Presenter & inredning för alla tillfällen”.

Strax nedanför butiken går grannens underbara Highlanders Cattle-tjurar att titta på och vid ån häckar det många fåglar.
För de bilintresserade så brukar det stå minst en amerikansk bil att titta på.

Mona Charlotte´s inredning tipsar om sitt smultronställe – Ingbo källor

Ingbo källor är en magisk plats. Det är en så vacker miljö, som en saga, att gå på träspången till första källaren. Se hur grundvattnet bubbla upp ur den klara källare. Magiskt. Vattnet har en blågrön färg och man ser lätt de döda trädstammarna och fiskarna i det klara vattnet. Utan en krusning på ytan väller det fram 4,3 miljoner liter per dygn eller 50 liter/sek.
Ingbokällan ansågs helig och magisk långt tillbaka i tiden. Drack man av vattnet kunde man bli botad av många sjukdomar.
Sommartid är medeltemperaturen på vattnet 7° C, ta dig gärna en törstsläckande klunk. Vem vet, kanske lämnar du Ingbokällorna som en ny människa!
Ha en härlig och magisk utflykt.

Varmt välkomna till
Mona Charlotte’s inredning

Vi hoppas på att vi ses i sommar 🤗

Här hittar du mer information om Mona Charlottés inredning 

För mer inblick i Mona Charlotte´s inredning och andra turistpärlor i sommar, följ vårt Instagramkonto: Upplevhebykommun

Kontakt

Mona Charlotte’s inredning
073-40 18 336
monacharlottesinredning@hotmail.com

Stjärnan 210
744 91 Heby
Karta