Gårdsjö älgpark

Leffe och en älg

I ett vackert skogs- och åkerlandskap i västra Uppland hittar du Gårdsjö älgpark. Här finns Leffe ”The MooseMan” Lindh och hans älgflock i ett av Sveriges största älghägn. På hela 25 hektar strövar älgarna fritt, stortjurarna, årets kalvar och resten av flocken med kor och ungdjur.

Med Grålletraktor och vagn åker ni tillsammans med älgmannen Leffe ut i hägnet på en guidad visning. Där får ni se en unik relation mellan älgarna och mannen som verkligen älskar dem och ni får en riktig närgången kontakt med de mäktiga djuren som annars oftast ses på långt håll.

I vårt trivsamma café kan du ta en kopp kaffe med hembakat bröd, våffla med sylt och grädde eller Gårdsjös egen älgkorvsbaguette. Missa inte att ta en titt på loftet där tomtesamlingen på över 2300 objekt finns att beskåda. I vår lilla butik, som finns i direkt anslutning till vår reception och café, hittar du ovanliga, praktiska och roliga älgsouvenirer.

Gårdsjö älgpark är ett perfekt utflyktsmål för bussgrupper, förskole- och skolbarn och familjer. Hos oss kan gammal som ung eller rörelsehindrad hänga med. Turen tar ungefär en timme och kläder efter väder rekommenderas då turerna görs i öppen vagn. Planera din ankomst minst 30 minuter före turens avgång för att hinna med. Turen avgår på utsatt tid. Turen och parken är helt handikappanpassad och vi har en speciell vagn för rullstolar och permobiler. Ange vid bokning om du har behov av hjälpmedel.

Välkommen till oss och älgarna i Gårdsjö!

Med anledning av Corona covid-19

Med anledning av coronaviruset, covid-19, har vi vidtagit följande åtgärder för er och vår trygghet.

– Alla platser MÅSTE FÖRBOKAS ONLINE inga drop-in platser finns.

– All betalning sker utanför entrén/cafeterian.

– Beställning av fika/förtäring sker utomhus.

– Mat/fika får intas utomhus eller på logen där det finns gott om plats.

– Under älgsafarin kommer vi att se till att det skapas gott om utrymme på vagnarna för er besökare.

Vi hoppas att genom dessa förändringar och genom att visa hänsyn kommer vi tillsammans klara av denna situation.

Relaterat

Kontakt

Gårdsjö Älgpark
info@gardsjoalgpark.se

Gårdsjö 127
744 91 Heby
Karta