Våra medarbetare – Arbetsmarknad och integration (AMI)

Tomas AMI Namn: Jag heter Tomas Hansson

Jag jobbar på: Arbetsmarknad och integration.

Jag jobbar med: Jag är utbildad hälsopedagog och jobbar som arbetsmarknadskonsulent på AMI som står för Arbetsmarknad och Integration. Jag jobbar med flera uppdrag. Ett av dem är det ”Kommunala aktivitetsansvaret” som förkortas KAA. Tillsammans med mina kollegor stödjer och vägleder jag ungdomar mellan 16-20 år som av någon anledning inte börjat på gymnasiet, eller hoppat av sin utbildning. Arbetet kan handla om att motivera till fortsatta studier, alternativt praktik eller någon annan lämplig aktivitet. Vi försöker också jobba förebyggande genom kontinuerliga kontakter med grundskolor och gymnasieskolor för att fånga upp särskilda behov och medverka till att eleverna får det stöd de behöver för att kunna fullfölja sin utbildning.
Jag jobbar också året ut som tilläggsresurs/rehabcoach i LOKUS: lokal utvecklingsgrupp för samverkan. Målet är ett bättre organiserat stöd till individer i behov av samordnad arbetslivsinriktad rehabilitering. Genom en långsiktig struktur för samverkan får rätt individ, rätt insats, i rätt tid och från rätt aktör.
Jag är sedan några år tillbaka kommunens representant i Ledningsgruppen för Yrkeshögskolan i Tärnsjö, Sadelmakeriskolan. Jag tycker det är riktigt bra att vi har en Yrkeshögskola i kommunen och de som går på skolan får en mycket bra utbildning i ett traditionellt hantverk.

Så ser en vanlig arbetsdag ut för mig: Jag brukar säga att mitt jobb är som en direktsändning. Det finns alltid en planering men ofta dyker det upp nya saker som behöver lösas. Ofta består min dag annars av möten med olika arbetsgrupper/samverkanspartners och självklart möten/samtal med de personer som jag direkt arbetar med samt besök på gymnasieskolor, främst i Uppsala och Sala.

Det bästa med mitt jobb: Det bästa med mitt jobb är mina arbetskamrater samt att få träffa alla de ungdomar och vuxna som jag träffar i mitt arbete. Jag har också förmånen att ha ett mycket flexibelt arbete, vilket jag uppskattar. Att få vara med på och förhoppningsvis bidra till någon persons ”utvecklingsresa” är lika härligt varje gång.

Det skulle jag vilja förbättra med mitt arbete eller min arbetsplats: Vi jobbar ständigt med utveckling av vårt arbete i vår strävan att bli bättre. Det är en del av en ständigt pågående process.

Det bästa med Heby kommun: Det bästa med att jobba i Heby kommun är närheten till olika samverkanspartners som är viktiga för att skapa förutsättningar att kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>