Våra medarbetare – Mötesplatserna i Tärnsjö och Östervåla

Namn: Jag heter Mälle Zeilon Lagerkvist
Jag jobbar på: Mötesplatserna i Tärnsjö och Östervåla.

Jag jobbar med: Våra äldre. Våra Mötesplatser är platser där alla äldre kan mötas. Till oss kommer pensionärer för att äta eller fika, träffa människor, spela spel, samtala eller delta i någon av våra aktiviteter.

Så ser en vanlig arbetsdag ut för mig:
Måndag- och onsdagsmorgon startar jag arbetsdagen med ”Väntjänst”-ärenden. Väntjänst är en så finurlig grej. Många som går i pension har ju energi, ork och vilja att göra en insats för dem som behöver en hjälpande hand. Det kan tillexempel handla om att följa med någon till läkaren, tandläkaren eller fotvården. Mitt jobb är att sammankoppla den som behöver hjälp med en frivillig hjälpare. Vill du bli ”Väntjänstare” så tar vi emot dig med öppna armar.
Mellan klockan 10.00 och 15.00, måndag till torsdag är mötesplatserna öppna. Måndagar och onsdagar i Östervåla, tisdagar och torsdagar i Tärnsjö. Då slår jag upp portarna för alla som är 65+. Just nu har vi sittgymnastik och bingo. Vi får även hit musiker och föreläsare. Kommande informationsträffar kommer att handla om ”Bättre balans” och ”Livet som äldre”. Jag hoppas vidare kunna starta upp en liten syverkstad för tillverkning av tygväskor i takt med tidens utfasning av plastkassar. Det skulle också vara roligt om lokala konstnärer och fotografer ville visa sina alster på våra väggar.

Det bästa med mitt jobb: Det bäst med mitt jobb är mötet med alla underbara människor, samvaron och all delad glädje.
Det skulle jag vilja förbättra med vårt arbete eller arbetsplats:
Eftersom jag började min tjänst i somras så känns det tidigt att tänka på det. Det finns inget speciellt jag kommer på just nu.

Det bästa med Heby kommun: Det bästa med att leva i Heby kommun är absolut närheten till djur och natur.

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>