Vad innebär ett beslut?

Efter att du och biståndshandläggaren har haft ett samtal och om du har gjort en ansökan skriver biståndshandläggaren en utredning om dig. Utifrån det som framkommit i utredningen fattas ett beslut om det stöd och hjälp du har rätt till.

I bedömning utgår handläggaren från Socialtjänstlagen eller LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) samt de kommunala riktlinjer som finns. Du har rätt att ta del av allt som biståndshandläggaren skriver om dig. Kontakta din biståndshandläggare om du vill att hon/han ska skicka dina handlingar till dig.

Beslutet skickas hem till dig i form av ett beslutsmeddelande. Du kan när som helst göra en ny ansökan om dina behov förändras eller om det är något som du vill lägga till eller ta bort. Det kan du göra antingen muntligt eller skriftligt. Biståndshandläggaren gör sedan uppföljningar på ditt beslut cirka en gång om året.

Mer information

 

Block och penna

Kontakta din biståndshandläggare för mer information. Kontaktuppgifterna hittar du här.

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>