Om du är inlagd på sjukhus

Om du är inlagd på sjukhus och behöver stöd när du kommer hem hjälper personalen på sjukhuset dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare. Vid behov anordnas ett möte på sjukhuset innan du blir utskriven, en så kallad vårdplanering. Säg till någon personal på din avdelning att du vill ha en vårdplanering om de inte frågat dig det.

Vårdplanering innebär att ett möte sker på sjukhuset, vanligtvis via en så kallad videokonferens. På vårdplaneringen kommer sjuksköterska eller annan representant från din avdelning att närvara. Det kommer också vara med en biståndshandläggare, en sjukgymnast och en sjuksköterska ifrån Heby kommun. Om vårdplaneringen sker via videokonferens sitter de från kommunen i Heby och pratar med dig via en videoutrustning. Om du vill får du ha med dig någon som du känner dig trygg med under vårdplaneringen, till exempel en anhörig.

Syftet med att ha vårdplaneringen är bland annat att den hjälp du behöver ska kunna sätta igång den dagen du kommer hem från sjukhuset. Viktigt att komma ihåg är också att det bara är du själv som kan ansöka om hjälp, ingen kan tvinga på dig någonting du inte själv vill.

Mer information

 

videokonferensutrustning

 

För mer information, kontakta en biståndshandläggare. Kontaktuppgifterna hittar du här.

 

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>