Matmeny för vård- och omsorgsboenden

Med reservation för eventuella ändringar.

I Heby kommun serveras färskt kött från Faringe slakteri I Huddunge, den mjölk eleverna dricker i skolan är ekologisk och den färska och frysta fisken levereras från Stora Risten i Öregrund. Frukt och grönsaker kommer från Upplands trädgårdsprodukter i Månkarbo och det färska mjuka brödet bakas av Johanssons bageri i Sala.

Med reservation för eventuella ändringar!

Vecka 48, 23-29 november

Måndag
Lunch               Korv stroganoff, potatis/ris och grönsaker
Dessert             Äppelkräm, mjölk
Kvällsmål          Ugnspannkaka, sylt och grönsaker

Tisdag
Lunch               Stekt fläsk, bruna bönor, potatis och grönsaker
Dessert             Blåbärssoppa
Kvällsmål          Spenatsoppa, ägg, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Onsdag
Lunch               Panerad fisk, dillsås, potatis och grönsaker
Dessert             Drottningkräm och mjölk
Kvällsmål          Lappskojs och grönsaker

Torsdag
Lunch               Ärtsoppa
Dessert             Risgrynspudding och saftsoppa
Kvällsmål          Köttfärslåda med potatismostäcke och grönsaker

Fredag
Lunch               Kåldolmar, sås, potatis och grönsaker
Dessert             Aprikossoppa
Kvällsmål          Kycklingpytt, kall sås och grönsaker

Lördag
Lunch               Kasslergratäng, potatis och grönsaker
Dessert             Rulltårta med grädde
Kvällsmål          Matjeslåda med varm sås och grönsaker

Söndag
Lunch               Biffstroganoff, potatis och grönsaker
Dessert             Pannacotta och bärsås
Kvällsmål          Kallskuret, mimosasallad, potatis och grönsaker

Vecka 49, 30 november- 6 december

Måndag
Lunch               Falukorv, stuvad spenat, potatis och grönsaker
Dessert             Körsbärskräm och mjölk
Kvällsmål          Blodpudding, lingonsylt och grönsaker

Tisdag
Lunch               Pyttipanna, ägg, sås och grönsaker
Dessert             Jordgubbssoppa
Kvällsmål          Köttbullar, stuvade makaroner och grönsaker

Onsdag
Lunch               Stekt sill, löksås, potatis och grönsaker
Dessert             Nyponsoppa med grädde
Kvällsmål          Äppelgröt, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Torsdag
Lunch               Grön ärtsoppa
Dessert             Ostkaka, sylt och grädde
Kvällsmål          Kokt kyckling, dillsås, potatis och grönsaker

Fredag
Lunch               Lasagne och grönsaker
Dessert             Drottningkräm och mjölk
Kvällsmål          Ugnspannkaka, sylt och grönsaker

Lördag
Lunch               Fiskgratäng med kaviar, potatis och grönsaker
Dessert             Paradispaj med grädde
Kvällsmål          Skinkfrestelse och grönsaker

Söndag
Lunch               Kalops, potatis, rödbetor och grönsaker
Dessert             Kladdkaka, grädde
Kvällsmål          Sill, ägg, kall sås, potatis och grönsaker

Vecka 50, 7-13 december

Måndag
Lunch               Korv i ugn med Bostonsås, potatis och grönsaker
Dessert             Blåbärssoppa
Kvällsmål          Mustig soppa, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Tisdag
Lunch               Skavgryta, potatis och grönsaker
Dessert             Blandad fruktkräm och mjölk
Kvällsmål          Broccoligratäng, rökt skinka, potatis och grönsaker

Onsdag 
Lunch                Spanjorskans ugnsfisk, potatis och grönsaker
Dessert             Körsbärssoppa
Kvällsmål          Isterbandslåda och grönsaker

Torsdag
Lunch               Ärtsoppa
Dessert             Pannkaka och sylt
Kvällsmål          Fiskbullar, dillsås, potatis och grönsaker

Fredag
Lunch               Dijonbiffar, sås, potatis och grönsaker
Dessert             Hallonkräm och mjölk
Kvällsmål          Potatisbullar, lingonsylt och grönsaker

Lördag
Lunch               Kycklinggryta, potatis och grönsaker
Dessert             Rabarberpaj, vaniljsås
Kvällsmål           Kaviarfrestelse, ägg och grönsaker

Söndag
Lunch               Fläskkarré, gräddsås, potatis och grönsaker
Dessert             Chokladpudding och grädde
Kvällsmål          Morotssoppa, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Kontakt

Liljebackens kök
0292-718 15

Tallgårdens kök
0292-719 62

Anneli Englén
Avdelningschef för Heby, Morgongåva, Vittinge och Tärnsjö
0224-361 74
Anneli.Englen@heby.se

Katarina Virhammar
Avdelningschef för Östervåla och Harbo
0292-719 01
Katarina.Virhammar@heby.se