Matmeny för vård- och omsorgsboenden

Med reservation för eventuella ändringar.

I Heby kommun serveras färskt kött från Faringe slakteri I Huddunge, den mjölk eleverna dricker i skolan är ekologisk och den färska och frysta fisken levereras från Stora Risten i Öregrund. Frukt och grönsaker kommer från Upplands trädgårdsprodukter i Månkarbo och det färska mjuka brödet bakas av Johanssons bageri i Sala.

Med reservation för eventuella ändringar!

Vecka 8, 17-23 februari

Måndag
Lunch               Fläskkorv, potatismos och grönsaker
Dessert             Hallonsoppa
Kvällsmål          Blomkålsgratäng, kallskuret och grönsaker

Tisdag
Lunch               Stekt fläsk, paltbröd, vitsås, potatis och grönsaker
Dessert             Äppelkräm, mjölk
Kvällsmål          Sparrissoppa, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Onsdag
Lunch               Laxbiffar, kall sås, potatis och grönsaker
Dessert             Jordgubbssoppa
Kvällsmål          Raggmunk, bacon och grönsaker

Torsdag
Lunch               Ärtsoppa
Dessert             Pannkaka, sylt
Kvällsmål          Palsternacksgratäng, kallskuret, potatis och grönsaker

Fredag
Lunch               Biff a la Lindström, sås, potatis och grönsaker
Dessert            Blåbärskräm, mjölk
Kvällsmål          Omelett, skinkstuvning, potatis och grönsaker

Lördag
Lunch               Fiskgratäng med Elisabeths sås, potatis och grönsaker
Dessert             Rabarberpaj, vaniljsås
Kvällsmål          Kalvsylta, rödbetssallad, potatis och grönsaker

Söndag
Lunch               Kycklingfile, klyftpotatis, sås och grönsaker
Dessert             Persika, grädde
Kvällsmål          Janssons frestelse, ägg och grönsaker

Vecka 9, 24 februari – 1 mars

Måndag
Lunch               Falukorv, senapssås, potatis och grönsaker
Dessert             Körsbärssoppa
Kvällsmål          Potatis och purjolökssoppa, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Tisdag
Lunch               Leverbiff, potatis, sås, lingonsylt och grönsaker
Dessert             Svartvinbärskräm, mjölk
Kvällsmål          Röd skinklåda och grönsaker

Onsdag
Lunch               Stekt sill, löksås, potatis och grönsaker
Dessert             Nyponsoppa, grädde
Kvällsmål          Lappskojs, rödbeta och grönsaker

Torsdag
Lunch               Grön ärtsoppa
Dessert             Ostkaka, sylt, grädde
Kvällsmål          Kycklinggryta med dragon, ris/potatis och grönsaker

Fredag
Lunch               Kålpudding, sås, potatis, lingonsylt och grönsaker
Dessert             Rabarberkräm, mjölk
Kvällsmål          Rotfruktsplättar, baconfräs och grönsaker

Lördag
Lunch               Krämig fiskgratäng, potatis och grönsaker
Dessert             Paradispaj, grädde
Kvällsmål          Pannkaksrulle och grönsaker

Söndag
Lunch               Dillkött, sås, potatis och grönsaker
Dessert             Fruktcocktail, grädde
Kvällsmål          Mannagrynspudding, saftsås, mjukt bröd, pålägg

Vecka 10, 2- 8 mars

Måndag
Lunch               Korv och rotsaksgryta, potatis och grönsaker
Dessert             Mangosoppa
Kvällsmål          Chili con carne, ris/potatis och grönsaker

Tisdag
Lunch              Köttbullar, sås, potatis, lingonsylt och grönsaker
Dessert             Jordgubbskräm, mjölk
Kvällsmål          Broccolisoppa, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Onsdag
Lunch               Fisk a la Rutger, potatis och grönsaker
Dessert             Drottningsoppa
Kvällsmål          Pölsa, potatis, rödbeta och grönsaker

Torsdag
Lunch               Köttsoppa
Dessert             Pannkaka, sylt
Kvällsmål          Makaroner, skinksås och grönsaker

Fredag
Lunch               Sjömansfärs, smörgåsgurka och grönsaker
Dessert             Katrinplommonkräm, mjölk
Kvällsmål          Ostkaka, sylt, grädde, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Lördag
Lunch               Drömkassler, potatis/mos och grönsaker
Dessert             Blåbärspaj, vaniljsås
Kvällsmål          Sill, ägg, kall sås, potatis och grönsaker

Söndag
Lunch               Portergryta, potatis, gele och grönsaker
Dessert            Bärsås, glass
Kvällsmål          Skaldjurspaj och grönsaker

Vecka 11, 9-15 mars

Måndag
Lunch               Stekt falukorv, bruna bönor, potatis och grönsaker
Dessert             Aprikossoppa
Kvällsmål          Kycklingpytt, kall sås och grönsaker

Tisdag
Lunch               Fläskköttgryta med kanel, potatis och grönsaker
Dessert             Hallonkräm, mjölk
Kvällsmål          Kålrotslåda, bacon och grönsaker

Onsdag
Lunch               Fiskgratäng med örter, potatis och grönsaker
Dessert             Nyponsoppa, grädde
Kvällsmål          Skinkfrestelse och grönsaker

Torsdag
Lunch               Ärtsoppa
Dessert             Pannkaka, sylt
Kvällsmål          Blodpudding, lingonsylt och grönsaker

Fredag
Lunch               Oxjärpar, gräddsås, potatis och grönsaker
Dessert             Blåbärskräm, mjölk
Kvällsmål          Fisksoppa, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Lördag
Lunch               Pepparrotskött, sås, potatis och grönsaker
Dessert             Kladdkaka, grädde
Kvällsmål          Kalvost, sylt, grädde, mjukt bröd, pålägg och grönsaker

Söndag
Lunch               Skinkstek, sås, potatis, äppelmos och grönsaker
Dessert             Lingonfromage, vaniljrån
Kvällsmål          Kalles mumsiga låda, ägg och grönsaker

Kontakt

Liljebackens kök
0292-718 15

Tallgårdens kök
0292-719 62

Anneli Englén
Avdelningschef för Heby, Morgongåva, Vittinge och Tärnsjö
0224-361 74
Anneli.Englen@heby.se

Katarina Virhammar
Avdelningschef för Östervåla och Harbo
0292-719 01
Katarina.Virhammar@heby.se