Liljebacken

Liljebacken

Liljebackens vård- och omsorgsboende är centralt beläget i Tärnsjö, ett vackert och rymligt boende med stora lägenheter och gemensamma utrymmen. På Liljebacken har du tillgång till personal dygnet runt. Vid boendet finns också sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut för dig som har behov av detta.

På Liljebacken finns ett vård- och omsorgsboende samt demensenheterna Blåklockan och Mosippan för personer med demenssjukdom. I lokalerna finns också Träffpunktens dagvård och mötesplats Kvarngatan.

Aktiviteter
Gemensamma aktiviteter anordnas regelbundet vid Liljebacken som till exempel musikunderhållning, tipspromenader och olika typer av spel. Liljebacken har också ett samarbete med Tärnsjö förskola där barnen bland annat anordnar musikunderhållning.

Värdighetsgaranti
Du som bor på vård- och omsorgsboende i Heby kommun ska kunna leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Vår värdighetsgaranti innebär att du genom enskilda samtal och samtal i grupp (brukarråd) får möjlighet att framföra dina åsikter om hur din vardag ska se ut.

Inriktning
Äldre personer över 65 år med behov av personlig omsorg och service. Personer med diagnostiserad demenssjukdom (demensenheterna Blåklockan och Mosippan).

Lägenheter
Antal lägenheter: 24
Storlek: 21 stycken lägenheter med 2 rum och kök 56 m² med balkong samt 3 stycken lägenheter med 1 rum och kök, 35 m² med fransk balkongdörr. Kök/Pentry: Ja

Avgifter

Hyra
Hyra utgår månadsvis, hyresbeloppet avgörs av lägenhetens storlek. Du kan ansöka om bostadstillägg vid Pensionsmyndigheten tel. 0771-776 776.

Mat
Maten lagas lokalt i Liljebackens kök. Du betalar en abonnemangsavgift för mat.

Omvårdnad
För dig som bor på kommunens vård- och omsorgsboenden tillkommer en omvårdnadsavgift. Denna avgift är beroende av vilken inkomst du har.

Du behöver ett beslut från en biståndshandläggare för att få en plats på något av kommunens vård- och omsorgsboenden. Om du är i behov av ett boende och vill ansöka kontakta kommunens biståndshandläggare.

Om du inte är nöjd med ditt beslut kan du överklaga detta till Förvaltningsrätten. Läs mer om hur du överklagar här:

Har du frågor angående avgifter?

Telefontider till avgiftshandläggare
0224-361 67

Måndag 10-12
Tisdag 10-12
Onsdag 13-15
Torsdag 10-12

Du kan själv vara med och påverka kvaliteten på din omvårdnad genom att lämna synpunkter på verksamheten samt att besvara de enkäter som personalen kan komma att hänvisa till.

Relaterat

Kontakt

Liljebacken
0292-718 14

Susanne Eriksson
Enhetschef
0292-717 53
susanne2.eriksson@heby.se

Blåklockan
0292-718 24

Mosippan
0292-718 23

Träffpunkten
0292-718 12
Öppettider
Tisdag och torsdag 09.00–15.00

Sjuksköterskor
0292-718 13

Övriga verksamheter

Liljebackens kök
0292-718 15

Besöksadress
Kvarngatan 4-6, Tärnsjö

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>