Rungården

Rungården

Rungårdens vård- och omsorgsboende är vackert beläget i Morgongåva med utsikt över Ramsjön. På Rungården finns ett vård- och omsorgsboende samt demensenheten Tunet för personer med demenssjukdom. Stora gemensamma lokaler erbjuder möjligheter för olika organisationer att hålla till exempel studiecirklar och andra sammankomster vid Rungården.

Aktiviteter
På Rungården har du möjlighet att varje dag delta i olika aktiviteter som anordnas utifrån de boendes önskemål. Det kan till exempel vara olika former av rörelseaktiviteter, filmvisning, olika typer av spel och annat. Du har också möjlighet till enskilda aktiviteter tillsammans med din kontaktperson. Vilka aktiviteter som anordnas vid dessa tillfällen bestämmer du själv.

Värdighetsgaranti
Du som bor på vård- och omsorgsboende i Heby kommun ska kunna leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Vår värdighetsgaranti innebär att du genom enskilda samtal och samtal i grupp (brukarråd) får möjlighet att framföra dina åsikter om hur din vardag ska se ut.

Inriktning
Äldre personer över 65 år med behov av personlig omsorg och service. Personer med diagnostiserad demenssjukdom (demensenheten Tunet).

Lägenheter
Antal lägenheter: 25
Storlek: 35 m²
Kök/Pentry: Ja

Avgifter

Hyra
Hyra utgår månadsvis, hyresbeloppet avgörs av lägenhetens storlek. Du kan ansöka om bostadstillägg vid Pensionsmyndigheten tel. 0771-776 776.

Mat
Maten lagas lokalt i Rungårdens kök av kommunens kostenhet. Du betalar en abonnemangsavgift för din mat.

Omvårdnadsavgift
För dig som bor på kommunens vård- och omsorgsboenden tillkommer en omvårdnadsavgift. Denna avgift är beroende av hur stor inkomst du har.

Övriga verksamheter
Kommunens kostenhet lagar den goda maten som serveras på Rungården. På Rungården finns också den dagliga verksamheten Runan.

Du behöver ett beslut från en biståndshandläggare för att få en plats på något av kommunens vård- och omsorgsboenden. Om du är i behov av ett boende och vill ansöka kontakta kommunens biståndshandläggare.

Om du inte är nöjd med ditt beslut kan du överklaga detta till Förvaltningsrätten. Läs mer om hur du överklagar här:

Har du frågor angående avgifter?

Telefontider till avgiftshandläggare
0224-361 67

Måndag 10-12
Tisdag 10-12
Onsdag 13-15
Torsdag 10-12

Alla måltider tillagas lokalt i Rungårdens kök.

Du kan själv vara med och påverka kvaliteten på din omvårdnad genom att lämna synpunkter på verksamheten samt att besvara de enkäter som personalen kan komma att hänvisa till.

Relaterat

Kontakt

Rungården
0224-645 40

Bekhal Hawez
Enhetschef
0224-645 46
bekhal.hawez@heby.se

Sjuksköterskor
0224-645 44

Demensenheten Tunet
0224 – 645 45

Övriga verksamheter

Rungårdens kök
0224-645 47

Besöksadress
Ramsjövägen 10, Morgongåva

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>