Familjehem

nalleVill du bli familjehem?

Vill du göra en insats för ett barn, för en ung människa eller för en familj? Lever du i en trygg och stabil relation och känner att det finns plats och tid? Då är du välkommen att bli familjehem och göra en god insats för någon som behöver det. Vi är i ständigt behov av fler familjehem. Om du vill bli familjehem kan du kontakta oss på Familjehemsenheten, skicka in en intresseanmälan på ”Familjehemsverige.se” (Se länk nedan)

Att vara familjehem

I ett familjehem är du extraförälder till någon annans barn. När ett barn inte får tillräckligt vuxenstöd i sitt eget hem kan det vara en bra hjälp att få bo i familjehem under en längre eller kortare tid. Barnet har sin vardag i familjehemmet med läxläsning, kamrater och fritidsaktiviteter och behöver samtidigt ha kvar kontakten med föräldrar, syskon och andra viktiga vuxna. Barn och ungdomar är olika och vi behöver därför familjehem som ser olika ut. Ni kan bo på landet eller i stan, arbeta heltid eller deltid, eller arbeta hemma. När vi letar efter familjehem söker vi familjer som stämmer så väl överens som möjligt med barnets behov.

Självklart är det viktigt att barnet passar in i familjen. Ni ska leva tillsammans och trivas med varandra.

Att bo i familjehem

Vissa barn har inte tillräckligt stöd från sina föräldrar och saknar en fungerande hemsituation. Barn reagerar olika på sin livssituation. För att hjälpa barnen behövs inga supermänniskor – bara vuxna som ser och förstår dem. De barn och ungdomar som vi placerar i familjehem är mellan 0 och 20 år.

Relaterat

Kontakt

Pia Granlund
Familjehemskonsulent
0224-362 45
pia.granlund@heby.se

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>