Samarbetssamtal

Samarbetssamtal, för barnens bästa

Föräldrar som behöver hjälp med att enas i frågor om vårdnad, boende eller umgänge för sina barn kan få samarbetssamtal hos familjerätten. Samtalen utgår alltid från barnens behov. Samarbetssamtalen fokuserar på föräldraskapet och att hitta överenskommelser när det gäller vårdnad, boende och umgänge. Samarbetssamtalen är kostnadsfria och dokumenteras inte i socialregistret. Kontakta familjerätten om du vill boka tid för samarbetssamtal eller har frågor.

Hjälp att skriva avtal
Om ni med hjälp av samarbetssamtalet enas i frågor om vårdnad, boende och umgänge kan ni skriva ett juridiskt bindande avtal hos familjerätten. Avtalet godkänns av familjerätten om det anses vara till barnets bästa och har samma juridiska hållbarhet som en dom i tingsrätten.

Samarbetssamtal via domstol
Om ni som föräldrar inte är överens om vårdnad, boende och umgänge och har vänt er till domstol kan domstolen ge familjerätten i uppdrag att genomföra samarbetssamtal för att ni ska kunna komma överens. Ni får då en skriftlig kallelse till familjerätten. Dessa samtal dokumenteras i socialregistret.

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>