Kontaktfamilj och kontaktperson

Flicka och hund

Vad innebär kontaktperson eller kontaktfamilj?
Som kontaktperson eller kontaktfamilj får man i uppdrag att ge barn eller vuxna stöd och hjälp beroende på hur situationen ser ut. Att vara kontaktfamilj kan innebära att man någon helg i månaden tar emot ett barn i sitt hem. Omfattningen kan variera beroende på barnets behov.

En kontaktperson ger stöd i vardagen, har en kontinuerlig kontakt och fungerar som en förebild.

Så blir du kontaktperson eller kontaktfamilj
Alla typer av familjer kan bli kontaktfamilj, det är viktigt att du lever under trygga och stabila förhållanden. Som kontaktperson är det bra om du är utåtriktad och uppskattar sociala relationer.

Vi utreder kontaktfamiljer och kontaktpersoner och vill i samband med detta träffa er för att få en bild av vilka ni är och hur ni lever. Det är viktigt för att hitta rätt uppdrag utifrån varje barns och ungdoms behov. Vi gör kontroll i polis-och socialregister.

Heby kommun ersätter kontaktfamiljer och kontaktpersoner enligt SKR:s riktlinjer (Sveriges Kommuner och Regioner). Du får arvode samt omkostnadsersättning som ska täcka de kostnader du har i samband med uppdraget.

Under tiden som uppdraget pågår har du kontakt med en handläggare som kan ge stöd och svara på frågor. Uppdraget är en insats för barnet eller ungdomen och ska följas upp regelbundet.

Relaterat

Kontakt

Ulrika Högmark
Kontaktsekreterare
0224-360 97
ulrika.hogmark@heby.se

Birgitta Stranius
Kontaktsekreterare
0224-360 74
birgitta.stranius@heby.se

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>