Kullens serviceboende

Serviceboende är för dig som klarar mycket i vardagen självständigt men som behöver stöd i specifika moment. På ett serviceboende planerar du och personal tillsammans in de besök personalen gör hos dig. Stödet kan exempelvis vara att personal stöttar i matlagning, städning eller vid tvätt. Till skillnad från en gruppbostad bor du som har stöd från ett serviceboende i egen lägenhet som du hyr av Hebygårdar eller privat fastighetsägare. Lägenheten bör ligga i närheten av serviceboendet för att du ska kunna få det stöd du behöver. På kvällarna finns möjlighet att komma och umgås i den gemensamma lägenheten som kallas för ”baslägenheten”. Där kan du spela spel, fika eller bara umgås. På helgerna åker serviceboendet ofta på aktiviteter där du får möjlighet att följa med. På ett serviceboende är målet att du ska få möjlighet att klara dig så självständigt som möjligt och förhoppningsvis behöva mindre stöd än när du fick insatsen. Alla insatser sker utifrån ditt behov av stöd och alla insatser individanpassas för att ditt mål ska uppnås. Hon oss arbetar hängiven, erfaren och kompetent personal för att du ska få största möjliga chans att bli så självständig som möjligt. Har du ett större stödbehov finns möjlighet till detta på en gruppbostad. Våra serviceboenden finns i Morgongåva och i Östervåla. Vi arbetar tillsammans med sjuksköterskor, dietist, arbetsterapeut, pedagog och fysioterapeut för att dina möjligheter att nå dit du vill ska bli så stora som möjligt. Vår målsättning är alltid att du ska trivas och få möjligheten att växa utifrån dina individuella mål och förutsättningar.

Att ha stöd från Kullens serviceboende

Kullens serviceboende ligger i Morgongåva som ligger 8 kilometer från Heby. I Morgongåva finns möjlighet till inköp av mat på Per Eriks Livs samt inköp av inredning och annat du kan tänkas behöva på Karlssons. Det finns goda förbindelser med tåg och buss till Sala, Heby och Uppsala. Vissa veckodagar samt helger finns tillgång till ”kommunens buss” som används för aktiviteter.

På Kullens serviceboende finns möjlighet till spelkvällar, promenader och umgänge i och runt den gemensamma lägenheten med egen uteplats. Här kan du tillsammans med personal sitta ute i det fina vädret och njuta av naturens lugn. Vi arbetar aktivt med att du ska få känna dig delaktig i beslut som fattas kring verksamheten genom möten där aktiviteter, förändringar eller annat diskuteras och bestäms i demokratisk anda.

På Kullens serviceboende finns personal tillgängliga från lunch tills klockan 09:00 på morgonen på vardagar och dygnet runt på helger. Personalen som arbetar på Kullens serviceboende har lång erfarenhet och ett stort engagemang i att skapa rätt förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt. Vi har ett samarbete med Allévägens gruppboende. Tillsammans med dem åker vi på aktiviteter, firar högtider och umgås.

Kontakt

Kullens serviceboende
Allévägen 20B, Morgongåva
0224-645 55

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>