Torngatans stödboende

Torngatas stödboende

Stödboende är för dig som klarar mycket i vardagen självständigt men som behöver stöd i specifika moment. På ett stödboende planerar du och personal tillsammans in de besök personalen gör hos dig. Stödet kan exempelvis vara att personal stöttar i matlagning, städning eller vid tvätt. Till skillnad från en gruppbostad bor du som har stöd från ett stödboende i egen lägenhet som du hyr av Hebygårdar eller privat fastighetsägare. Lägenheten bör ligga i närheten av stödboendet för att du ska kunna få det stöd du behöver. På kvällarna finns möjlighet att komma och umgås i den gemensamma lägenheten som kallas för ”baslägenheten”. Där kan du spela spel, fika eller bara umgås. På helgerna åker stödboendet ofta på aktiviteter där du får möjlighet att följa med. På ett stödboende är målet att du ska få möjlighet att klara dig så självständigt som möjligt och förhoppningsvis behöva mindre stöd än när du fick insatsen. Alla insatser sker utifrån ditt behov av stöd och alla insatser individanpassas för att ditt mål ska uppnås. Hon oss arbetar hängiven, erfaren och kompetent personal för att du ska få största möjliga chans att bli så självständig som möjligt. Har du ett större stödbehov finns möjlighet till detta på en gruppbostad. Våra stödboenden finns i Morgongåva och i Östervåla. Vi arbetar tillsammans med sjuksköterskor, dietist, arbetsterapeut, pedagog och fysioterapeut för att dina möjligheter att nå dit du vill ska bli så stora som möjligt. Vår målsättning är alltid att du ska trivas och få möjligheten att växa utifrån dina individuella mål och förutsättningar.

Att ha stöd från Torngatas stödboende

Torngatas stödboende ligger i Östervåla, 5 mil utanför Uppsala. I Östervåla finns flera butiker, restauranger, frisörsalong och fik. Det finns möjlighet att åka buss till Heby, Tärnsjö och Uppsala. Vissa veckodagar samt helger finns tillgång till ”kommunens buss” som används för aktiviteter. I Östervåla finns ett aktivt föreningsliv med fotboll, hockey och innebandy. Här finns möjlighet att gå promenader i fin natur. Östervåla är det perfekta samhället för dig som trivs i en lantlig och lugn miljö.

På Torngatas stödboende finns möjlighet till spelkvällar, promenader och umgänge. Vi arbetar aktivt med att du ska få känna dig delaktig i beslut som fattas kring verksamheten genom möten där aktiviteter, förändringar eller annat diskuteras och bestäms i demokratisk anda. Personalen som arbetar på Torngatans stödboende har lång erfarenhet och ett stort engagemang i att skapa rätt förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt.

Kontaktinformation
Torngatan 2B, Östervåla
Tel: 0292-719 52

Har du frågor?

Robin Fält
Aktivitetspedagog
0224-360 68

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>