Korttidshem enl LSS

Vad är ett korttidshem?

Korttidshem är en tillfällig vistelse utanför hemmet, enligt LSS, för dig som har en funktionsnedsättning. Det kan vara att du behöver miljöombyte eller rekreation, eller så har du föräldrar eller en annan närstående i din familj som behöver avlastning.

Hemlik miljö med eget rum

Ett korttidshem kan finnas i en egen byggnad eller i ett flerfamiljshus. Det är en hemlik miljö och du har ett eget rum medan du är där. Vardagsrum och kök delar du med de andra gästerna. Vanligtvis vistas tre gäster samtidigt på korttidshem.

Vistelsen planeras tillsammans

När du har fått en plats på korttidshem planerar vi tillsammans hur din korttidsvistelse ska vara för just dig. Det gör vi bland annat med hjälp av en genomförandeplan som beskriver hur du vill ha det under tiden som du vistas på korttidshemmet. När du börjar på korttidshem får du en inskolningsperiod. Då får du möjlighet att lära känna personalen och bli bekant med den nya miljön. Mer om hur det går till och annan praktisk information får du på korttidshemmet när du börjar.

 

Kontakt

Kontakt i frågor gällande korttidshem enligt LSS
Magdalena Hansson
Enhetschef
0224-360 03
Magdalena.Hansson@heby.se

Kontakt i frågor om pedagogik, metod och frågor som rör de barn som vistas i verksamhet
Mariana Åhnberg
Stödpedagog
0224-360 68
mariana.ahnberg@heby.se

De kommentarer som skrivs skickas till ansvarig för aktuell sida. Inga kommentarer publiceras på webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML attibut är godkända att använda:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>