VD Hebygårdar/Hebyfastigheter

Nu söker Hebygårdar AB och Hebyfastigheter AB

VD

Referensnummer: HFHG 2019/1

Hebyfastigheter AB äger och förvaltar ett femtiotal kommunala lokaler, bland annat skolor, förskolor och sporthallar. Dotterbolaget Hebygårdar AB  äger och förvaltar nära 900 lägenheter och bostäder i särskilda boenden runt om i Heby kommun. Båda bolagen är helägda av Heby kommun.

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

Arbetsuppgifter
Som VD har du helhetsperspektivet och du jobbar strategiskt och långsiktigt. Du ansvarar för att leda och utveckla verksamheten såväl ekonomiskt som organisatoriskt. I detta ingår att analysera omvärlden och ta fram bra beslutsunderlag, avtal och upphandlingar med målet att bibehålla en sund ekonomi och vara en attraktiv hyresvärd. Till din hjälp har du ca 40 anställda, styrelsen samt samverkan med kommunens förvaltning. Du ingår även i kommunens koncernledningsgrupp där du bidrar till att utveckla Heby kommun ur ett koncernperspektiv.

Bakgrund
Hebygårdar AB:s huvudsakliga uppgift är att att främja kommunens utveckling som attraktiv och efterfrågad bostadsort. Bolaget ska aktivt verka för nyproduktion av bostäder med högt satta miljömål. Hebyfastigheter AB:s ägaridé är att bolaget ska bidra till Heby kommuns vision ”Heby kommun, en växande landsbygdskommun, med trygghet, närhet och livskvalitet” och att kommunen betraktas som en attraktiv kommun genom välskötta och väl underhållna kommunala lokaler.

Kvalifikationer
Krav på B-körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är en utvecklande ledare som drivs av att arbeta strategiskt och som har lätt för att samarbeta över organisationsgränser. Du är en lagspelare som är duktig på att skapa relationer och ser fördelar i att samverka. Du har lätt att fatta beslut och är skicklig på att förankra dem och driva dem till verkställande. Du inspirerar och motiverar genom att vara lyhörd mot både organisationen och ägare. För att ta vara på organisationens styrkor och hantera utmaningar är du ihärdig, strukturerad, driven och stödjande.

– Du har högskoleutbildning inom relevant område eller erfarenhet som vi anser likvärdig.
– Du har erfarenhet som VD/chef med budget- personal- och verksamhetsansvar.
– Du bör ha erfarenhet från fastighetsbranschen.

– Erfarenhet av kommunägda fastighetsbolag eller annan offentlig verksamhet är meriterande.

Vi erbjuder Dig
Heby kommun och dess bolag arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL. Koncernen erbjuder löneväxling.

Arbetstid: Heltid
Tillträde: Augusti eller enligt ök
Sista ansökningsdag: 2019-05-06
Intervjuer planeras till fredagen 17 maj och måndagen 20 maj
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar lämnas av
Bo Larsson, styrelseordförande 073-89 55 556
Emma Burstedt, kommundirektör 0224-36119

Jusek Christina Perman  0224-36204

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Hebyfastigheter AB kommer att begära utdrag ur belastningsregistret samt ta  kreditupplysning på de kandidater som går vidare till den sista omgången i rekryteringsprocessen. Heby kommun och dess bolag sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det. Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.