Verksamhetschef äldreomsorg och funktionsstöd

Nu söker vård- och omsorgsförvaltningen

Verksamhetschef äldreomsorg och funktionsstöd 100%

Referensnummer: 72/2019 Von

Heby kommun är en småskalig kommun med bra läge i den expanderande Mälardalsregionen. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt föreningsliv, vacker natur och chans till en rad olika fritidsupplevelser. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder, kön och ålder. Arbetsgivaren Heby kommun arbetar för mer hälsofrämjande arbetsplatser. Som ett led i kommunens utvecklingsarbete satsar vi på våra ledare, och alla kommunens chefer utbildas inom utvecklande ledarskap, UL.

Vår vision är Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

 

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår ansvar för område äldreomsorg, funktionsstöd, hälso- och sjukvård och bemanning. Verksamheten har idag 10 enhetschefer.

Du kommer till en förvaltning med ordning och reda. Vi har inte bättre ekonomi än andra kommuner, men en prestigelös organisation med möjlighet att få tänka nytt och utmana dig själv och dina medarbetare. Vi samarbetar inom hela förvaltningen och ser det som en självklarhet att hjälpas åt för att lyckas med vårt uppdrag.

Som verksamhetschef är du direkt underställd förvaltningschefen och ingår i vård- och omsorgsförvaltningens ledningsgrupp. Du har personal-, budget-, och verksamhetsansvar för verksamhetsområdet med fokus på kostnadseffektivitet, kvalitet och måluppfyllelse. Tillsammans med övriga i ledningsgruppen har du ett ansvar för det strategiska arbetet och utvecklingen av förvaltningen som helhet. Du leder arbetet inom din egen ledningsgrupp med de direkt underställda cheferna med operativt ansvar.

Bakgrund
Du har flerårig erfarenhet från verksamhetsområdet samt tidigare haft en arbetsledande funktion med ekonomiskt resultatansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och chefsutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av förvaltningsövergripande ledningsarbete är meriterande

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har lätt att skapa och upprätthålla goda relationer och har ett intresse av att leda och utveckla verksamhet. Du ska ha ett engagemang i ledarskapsfrågor och en vilja att utveckla dig själv tillsammans med dina kollegor och medarbetare. Ditt ledarskap präglas av en öppen och rak kommunikation, prestigelöshet samt god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav på B-körkort och tillgång till egen bil

Vi erbjuder Dig
Arbetstid: 100%
Tillträde: 19-09-01
Sista ansökningsdag: 19-06-02
Du erbjuds en grundanställning tillsvidare i kommunen med tidsbegränsade förordnanden som chef.
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Individuell lönesättning tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av
Åsa Johansson, förvaltningschef tel. 0224 – 36099 asa.johansson@heby.se
Anne Eriksson, Verksamhetschef tel. 0224 – 36087 anne.eriksson@heby.se
Maria Kanebjörk, Utvecklingschef tel. 0224 – 36143 maria.kanebjork@heby.se

Fackliga organisationer
Kommunal – 0224-360 62
SSR – Caroline Ahlin, 0224-362 20, Therese Hellgren, 0224-362 20
Vårdförbundet – Emma Jensen, 070-855 96 57, Lena Sjöström 073-0345077

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post: information@heby.se, eller via brev: Heby kommun, Registrator, 744 88 Heby. Glöm inte att ange referensnumret.

Heby kommun sänder inte tillbaka ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.

Vi undanber oss all hjälp från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.