Vi ger dig 10 enkla tips för hållbarhet i vardagen

Att leva hållbart behöver inte vara krångligt. Här nedan får du enkla och generella tips på hur du kan leva mer hållbart i vardagen. De ger dig mer pengar och tid över att njuta av sommaren. Lycka till!

  1. När du ändå ska tvätta eller diska så passa på att fylla upp maskinen helt.
  2. Storkok! Om du ändå värmt upp spisplattor och ugn kan du lika gärna göra mer mat på en gång. Frys in det som blir över.
  3. Byt ut vart eftersom saker går sönder till ett bättre alternativ t.ex. mindre plast, mindre konventionell bomull etc.
  4. Välj att förnya din prenumeration till en digital upplaga.
  5. Sälj eller återvinn din gamla elektronik. Mycket elektronik och batterier innehåller metaller och andra material som kan få komma till användning igen då de oftast är ont om dem i naturen samt att de är förorenande och energikrävande att ta upp.
  6. Torka tvätten ute om de är fint väder. Många kläder mår bra av att bara vädras. Det är inte alltid nödvändigt att tvätta dem.
  7. Snabba duschar är bättre än långa bad och ger dig tid över till annat.
  8. Försök att hitta de du behöver på second hand.
  9. Försök att inte impulsshoppa, att planera dina inköp är bättre för både miljön och plånboken
  10. När dina nuvarande städprodukter är slut, byt ut dem mot klimatsmartare alternativ. Förakta inte alla gamla husmorsknep som finns därute. Vinäger, citron och ättika går att använda till mycket!