Möt vår medarbetare
- Lillemor Åkerlind

Händer håller i jord

Lillemor Åkerlind arbetar som ateljérista i Tärnsjö förskola.

När barnen kommer till Lillemors ateljé då har konsten en central plats. Barnen får arbeta i gränslandet mellan fantasi och rationalitet.

- Min roll är att inspirera och fördjupa barnens estetiska lärprocesser. Barnen får uttrycka sig bland annat genom att dansa, måla, rita, lera, sjunga, spela musik, drama och bygg och konstruktion säger Lillemor

Att få vara tillsammans med barnen, se deras nyfikenhet och se dem upptäcka nya saker och lära sig utifrån skapandet tycker Lillemor är det bästa med sitt arbete.

- Mitt bidrag är att införa en estetisk dimension i lärandet. Jag har bland annat ett fint samarbete med kocken i köket där vi involverar smaken och flera sinnen i lärandet.

Lillemor har arbetat 22 år i Heby kommun med avbrott för studier. Först till förskollärare och sedan för att läsa till ateljérista.

- Jag blir mitt bästa jag i ateljén då jag har en chef som tror på mig och har höga krav på mig och min kompetens. Jag älskar mitt jobb och lever min dröm. Det är här jag kan vara med och göra skillnad för barnen. Jag kan påverka, förändra och vara med och utveckla barnens vardag säger Lillemor.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 november 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås