Möt vår medarbetare Mari Suneson,
barn- och ungdomsbibliotekarie på Heby bibliotek

Händer håller i jord

Marie Suneson började arbeta i Heby kommun i december som barn- och ungdomsbibliotekarie. Hon har tidigare arbetat i samma yrke i drygt fem år i Vaxholm.

- Att arbeta som barn- och ungdomsbibliotekarie innebär att jag arbetar läsfrämjande mot barn. Till exempel så anordnar jag läsinspirerande aktiviteter, köper in nya fina böcker och tar emot förskolegrupper på biblioteket i Heby säger Mari Suneson

Det bästa med sitt arbete tycker Mari är när hon får anordna roliga aktiviteter för barnen och ha sagostunder, lovaktiviteter och bokklubbar.

- Det roligaste är lovaktiviterna tycker jag. Det kan bli allt från tipsrundor och boktipskvällar till biblioteksolympiader.

Att Mari valde att börja arbeta i Heby kommun hade mycket med kollegorna att göra.

- Jag fick en bra bild av mina kollegor redan på intervjun. Sedan tyckte jag ju att arbetet verkade roligt också säger hon

Mari är utbildad bibliotekarie och har utbildning i Bibliotek-och informationsvetenskap med inriktning på genusvetenskap.

- Jag vill gärna passa på att ge ett boktips också. Kommissarie Gordon av Ulf Nilsson är bra och passar barn från fyra år och uppåt. Det kan ibland vara svårt att hitta motivation eller känna att man har tid att läsa, men då finns vi på biblioteket som kan tipsa om bra böcker. Vi tycker det är kul att försöka hitta böcker som passar för olika barn och vuxna. Välkommen in till oss!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 januari 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås