Möt vår nya medarbetare -
Katarina Schildt Svensk

Händer håller i jord

Katarina arbetar sedan den 16 januari som sjuksköterska på vårt nya äldreboende Lövsta i Heby. Hon har länge vetat att hon ville arbeta inom just äldrevården och i en liten kommun.

- Här har jag ett bra schema och ett väldigt flexibelt arbete som jag styr mycket själv. Att arbeta med äldre i deras hem, som det ju faktiskt är här på Lövsta, tycker jag är ett fint förtroende som jag värdesätter säger Katarina.

Många fördelar med en liten kommun

Att arbeta i en mindre kommun tycker Katarina har många fördelar

- Dels tycker jag att de är roligt att arbeta på landsbygden, dels känner jag till trakterna då jag kommer härifrån. Vi är en liten sammansvetsad arbetsgrupp här på Lövsta och jag känner alla sjuksköterskor i kommunen vilket också ger en trygghet i mitt arbete.

Ett arbete med guldkant

Katarina kom direkt från sin utbildning till Heby kommun. Hon har tidigare som undersköterska bland annat arbetat på BB, Äldreboende och Geriatrisk avdelning. Hon ser många fördelar med att arbeta inom äldreomsorgen som sjuksköterska

- Som sjuksköterska känner jag att jag står absolut närmast patienten och har helhetsperspektivet. Att få umgås med äldre människor och få höra deras livshistoria är en ynnest och något som många inte har möjlighet till i sitt arbete. Jag får ge så mycket kärlek i mitt arbete och får så mycket kärlek tillbaka, många lägger sitt liv i mina händer och det är det finaste förtroendet man kan få och det måste man vara rädd om säger hon.

På fritiden tycker Katarina om att påta i trädgården, pyssla med hemarbete och inredning.

- Sedan gillar jag att läsa självhjälpsböcker av olika slag säger hon.

Välkommen till oss Katarina!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 april 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin