Flygande start för vår nya landsbygdsstrateg
när årets fest ska planeras

Landsbygdsstrateg Kerstin Gauffin lutar sig mot en björk.

Kerstin Gauffin, ny landsbygdsstrateg i Heby kommun.

Hon är utbildad agronom och har ett brinnande intresse för både landsbygdsutveckling och näringslivsfrågor. Kerstin Gauffins första månad som ny landsbygdsstrateg på Heby kommun har gått i högt tempo och just nu är det Fest i Heby som står i fokus.

Karriärsvalet som landsbygdsutvecklingsagronom föll sig naturligt för Kerstin Gauffin som är uppvuxen på en mjölkgård i Uppsala, har ett stort samhällsintresse och en stark vilja att göra skillnad.
- För mig är det viktigt att företräda landsbygden i samhällsutvecklingen då allt färre har kunskap om landsbygdens unika och olika förutsättningar och förståelsen för hur viktig den är för bland annat Sveriges krisberedskap och exportnäring, säger Kerstin.

Ser fram emot nära samverkan

Hon kommer närmast från en tjänst som näringslivsutvecklare på Uppsala kommun. Nu ser hon fram emot att få jobba i den lilla kommunen med allt vad det innebär.
- Jag ser verkligen fram emot den nära samverkan som finns i mindre kommuner och som ofta är en förutsättning för att få saker att hända, både internt och externt. Det ska även bli spännande att få arbeta med besöksnäring och en ny dimension av hållbarhet som jag inte har gjort tidigare. Heby kommuns många tätorter har alla olika kvaliteter, möjligheter och utmaningar. Jag tror att det är viktigt att se värdet av orternas olikheter för att vi tillsammans ska kunna lyfta hela Heby kommun, säger Kerstin.

Redan imponerad

Orterna och eldsjälarna har hon verkligen kommit i kontakt med under sin första tid i kommunen. Som ny festgeneral för Fest i Heby har mycket av hennes arbetstid kretsat kring att planera årets fest. Anmälningarna från arrangörerna rullar in och Kerstin hoppas att det kommer att bli en toppenfest.
- Efter flera år av pandemi och en försiktig återstart i fjol hoppas jag att vi nu är helt återställda i år. Jag märker att det finns ett stort intresse att visa upp vad Heby kommun har att erbjuda och det är fantastiskt. Privatpersoner, föreningar och företag öppnar upp och visar bredden av allt som finns här. Man kan inte bli annat än imponerad, säger Kerstin.

Hoppas på en fantastisk fest

Inför årets Fest i Heby, 23 juni-2 juli, är festtidningen som sprids med UNT tillbaka. Kerstin hoppas att många av de arrangörer som hållit uppe under pandemin nu återvänder och att företagen marknadsför sig under festen. Självklart hoppas hon också på många gäster och besökare.
- Jag hoppas att många ser värdet av festen, vill vara med och utveckla konceptet och att fler externa besökare upptäcker denna fantastiska kommun. Då kan det bli fart på besöksnäringen, säger Kerstin.

Vi säger varmt välkommen till vår nya landsbygdsstrateg Kerstin Gauffin!

Anmälan Länk till annan webbplats. för arrangörer till Fest i Heby är öppen fram till den 28 april, så gå in och anmäl dig nu och bidra till en fantastisk Fest i Heby 2023!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 april 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås