Ronja vågar sin dröm

Ronja Nordin

Ronja Nordin

Ronja Nordin är 36 år och bor i Östervåla i Heby kommun. Just nu gör hon sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) på Kvarnängen i Östervåla. Där ska hon vara i sex månader.

Ronja började sin karriär 2011 i Heby kommun som köksbiträde på kostenheten. I november 2023 kände hon att hon ville prova på något nytt och göra något annat. Hon tog tjänstledigt från sitt arbete på kosten och fick börja arbeta på hemtjänsten.

- Jag trivdes så himla bra där på hemtjänsten och kände verkligen att det här vill jag arbeta med och utvecklas inom resten av livet. Jag bestämde mig för att ansöka till CLL i Heby kommun (centrum för livslångt lärande) och deras utbildning till undersköterska.

Orienteringsveckor

Utbildningen genomförs under 1.5 år och har tre längre APL tillfällen om sex månader vardera. De två första veckorna på utbildningen är så kallade orienteringsveckor då man också blir tilldelad en plats för sitt arbetsplatsförlagda lärande.

- Vi går i skolan på torsdagar och sedan har vi inlämningsuppgifter som vi lämnar in varje vecka. Prov och redovisningar var femte vecka och vi är berättigade till CSN lån för studierna säger Ronja.

Stolt över att våga

Ronja trivs jättebra på Kvarnängen och ser fram emot att bli färdig undersköterska för att uppfylla sin dröm.

- Jag är stolt över att jag vågade ta klivet och testa på något nytt. Jag kan varmt rekommendera andra som funderar över detta att våga de också. Drömmen för mig är att någon gång arbeta som undersköterska på en förlossningsavdelning säger Ronja.

Vi önskar dig all lycka till med studierna Ronja!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 maj 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin