Bemanningsenheten
säkerställer bemanningen året runt

Therese Frank, Annelie Englen och Sara Andersson

Therese Frank, Annelie Englen och Sara Andersson från Bemanningsenheten

På Bemanningsenheten i Heby kommun arbetar man med att säkerställa bemanningen inom vård- och omsorgsförvaltningen alla dagar året runt. Här har man bland annat hand om timvikarier och bemanningspool.

- Vi har ungefär 24000 vakanta pass per år som vi tar hand om och förutom de så rekryterar vi alla timvikarier, annonserar, tar referenser och introducerar de nya medarbetarna säger Therese Frank, enhetschef för Bemanningsenheten.

Det är sex personer som arbetar på enheten. De delar upp arbetet och har huvudansvar för några enheter var. De stöttar chefer vid tillsättning av längre vakanser och sköter bemanningsplanering och sommarplaneringen för alla enheter.

- Till sommaren så har vi hittills (13/5) skrivit 92 nya anställningsavtal säger Therese

Säkerställer att arbetstidslagen följs

Förutom logistiken kring tillsättning av alla vakanta pass, sommarplanering och bemanningsplanering så säkerställer även enheten att arbetstidslagen och företrädesrätten följs inom enheterna. De har hand om de medarbetare som blir konverterade till fast anställning och som erbjuds en tjänst i konverteringspoolen och hjälper till om det blir tal om övertalighet i någon verksamhet. De är också ansvariga för att schemalägga resurstider.

- Alla som arbetar inom vård- och omsorg erbjuds idag heltid. Om tjänsten som tillsätts inte omfattar heltid så finns det ”tid över” de är då resurstid som schemaläggs av oss säger Therese.

Positiv uppmärksamhet

Bemanningsenheten arbete får mycket uppmärksamhet från andra kommuner eftersom det arbetet som de gör fungerar så bra.

- Många hör av sig och undrar hur vi arbetar och hur vi löser saker och ting. Det är ju ett logistikarbete av rang och ibland svårt att förstå vilket komplicerat arbete mina medarbetare har. De är så oerhört kompetenta och serviceinriktade. Det är tack vare dem som vi klarar av vår bemanning på ett så bra sätt säger Therese.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 juni 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin