Hebys grundskolor och anpassad grundskola byter lärplattform

Händer håller i jord

I sommar så byter Heby grundskola och anpassad grundskola lärplattform. Detta innebär förändringar för dig som vårdnadshavare.

Nuvarande plattform är Unikum. Unikum kommer att avslutas efter skolavslutningen. Detta innebär att information från skola och fritidshem via Unikum kommer att fungera fram till sommarlovet.

Ny lärplattform blir Meitner. All information från skolan samt ditt barns skolarbete kommer att ske via Meitner från höstterminens start. I Meitner finns en del funktioner som inte funnits tidigare i Unikum:

Elevschema, matsedel, frånvaroanmälan, möjlighet att följa dina barns skolarbete, in och utcheckning på fritids mm. Du som har barn på fritidshem kommer dessutom att anmäla omsorgsschema i Meitner.

Under hösten kommer ni som vårdnadshavare få mer information kring detta. Meitner har en supportsida för vårdnadshavare som du hittar här. Länk till annan webbplats.

Du kan redan idag ladda ner Meitners app. Inloggning kommer att kunna göras från höstterminens start genom Bank-id.

Vi kommer alla att vara nya användare i Meitner till hösten. Utbildningar för medarbetare, administratörer och schemaläggare pågår nu och fortsätter under hösten. Målet är att Meitner ska bli ett användbart verktyg för alla!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 juni 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin