Nu packar Harbo skola inför flytt

Händer håller i jord

Harbo skola håller just nu på att packa och rensa ut. Medarbetarna har innan sin semester fyllt över 300 flyttkartonger.

- En hel del ska över till paviljongerna och en del magasinerar vi, men vi har redan fyllt en stor container med skräp. Åtta duktiga sommarjobbare med sina två arbetsledare har hjälpt till med packning och sedan tagit vid med t ex nermontering av inredning, sortering och förberedelse för själva flytten säger Alexandra Gustafsson, rektor för Harbo skola.

Under tiden som packningen pågår så kan medarbetarna följa uppförandet av paviljongerna på andra sidan vägen. Första veckan i augusti så kommer flytten att påbörjas med hjälp av flyttfirma och sommarjobbare.

Fokus på förskola och fritids

- Först kommer vi att fokusera på förskolans avdelning Tigern och på fritids, som startar sina verksamheter vecka 32, för att sedan börja fylla resten av skolan. Det är en positiv anda hos medarbetarna och vi ser med fram emot att få komma in i den tillfälliga skolan under tiden som Harbo skola och förskola byggs säger Alexandra

Full aktivitet vid bygget

- Det pågår full aktivitet i Harbo. Vår modulentreprenör, Adapteo, jobbar för fullt med de tillfälliga lokalerna som verksamheten ska sitta i under byggnadstiden för ordinarie lokaler. Modulerna med tillhörande faciliteter väntas stå klara till skolstarten i höst. Vår entreprenör för ombyggnationen, ByggConstruct, jobbar med utredningsarbeten och projektering inför byggstarten som är planerad vecka 35 säger Roger Österberg, fastighetschef på Hebygårdar

Färdigställande av lokalerna för Harbo skola och förskola väntas stå klara till våren 2026.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 juni 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin