Möt vår nya medarbetare
Anders Stjernlöf - Verksamhetschef äldreomsorg och funktionsstöd

Anders Stjernlöf

Anders Stjernlöf

Den 29 januari så började Anders Stjernlöf sitt nya arbete som Verksamhetschef för äldreomsorg och funktionsstöd i Heby kommun.

- Det är tre ben att stå på i min roll. Dels hemtjänsten dels funktionsstöd och sedan den kommunala hälso- och sjukvården.

Anders har tidigare arbetat i Uppsala kommun inom vård- och omsorgsförvaltningen. Där var han enhetschef för funktionshinderområdet och biträdde även områdeschef. Han är utbildad undersköterska och socionom och började sin karriär på barnsjukhus.

- Jag hade tänkt att jag skulle resa efter studierna men sjukhuset där jag haft praktik erbjöd mig arbete och där blev jag kvar i åtta år säger Anders.

Yrket kom sig naturligt

Yrkesvalet föll sig naturligt för Anders då hans bror har funktionsnedsättning

- Det var de som gjorde att jag naturligt kom in på omvårdnadsbiten. Min bror har alltid varit på olika sommarläger och aktiviteter, jag var med som lillebror, träffade hans kompisar och hängde. Mina erfarenheter inom familjen kan ibland ge en vidgad förståelse för mitt arbete och funktionsstödsdelen är mitt trygga ben i arbetet. Jag lär mig samtidigt hela tiden inom de andra två ansvarsområdena säger Anders.

Förväntningar som infriats

Anders sökte till Heby kommun med förväntningar som i mycket har infriats. Han ville också prova på något nytt och vidga sin kompetens.

- Jag hade förväntningar på ett mindre sammanhang och en mer ”nära” kommun. Jag hade en bild av samarbete mellan verksamheter och mindre stuprörsarbete och de förväntningarna har infriats. Vi har inte alternativet att arbeta i stuprör utan behöver vara flexibla och öppna i vårt arbetssätt. Sedan har jag blivit otroligt väl bemött och det finns en prestigelöshet där vi ser alla oavsett vad vi arbetar med säger Anders.

På fritiden tycker Anders om att arbeta i trädgården det ger honom avkoppling. Han tränar inte regelbundet utan måste ha något att träna emot.

- Jag och min bror har anmält oss till sex sjöars lopp där jag ska springa en halvmara men jag tänker att jag har hela semestern på mig att träna ler Anders.

Välkommen till oss Anders!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 juni 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin