Hanna Röngren prisas av
Ing-Marie Wieselgrens stiftelse

Hanna Röngren

Hanna Röngren

Vår egen Hanna Röngren, förändringsledare på hållbarhetsenheten, har, som en av fem i hela Sverige, utsetts till årets eldsjäl 2024 av Ing-Marie Wieselgrens stiftelse.

Det är första året som stiftelsen delar ut utmärkelsen för årets eldsjäl och stiftelsen vill, med priset, stödja initiativ som i Ing-Marie Wieselgrens anda inspirerar, bryter ny mark, tar initiativ till eller driver förändrings- och förbättringsarbete med fokus på psykisk hälsa.

Hanna prisas för sitt dagliga arbete för att främja psykisk hälsa och fick igår på Almedalsveckan motta diplom och pin. Hon får också gemensamt med stiftelsen genomföra ett lokalt eller nationellt åtagande efter eget val i överenskommelse med styrelsen för stiftelsen.

Motivering

Motiveringen till Hannas utmärkelse kommer från hennes kollega på Region Uppsala Louise Aronsson:

"Hanna är en eldsjäl som brinner för barn och unga. Hanna har barn och ungas egna perspektiv i centrum och finner alltid nya vägar för samverkan, för barnens bästa. Hon utvecklar, driver och förbättrar stödet till barn och unga, både i form av förebyggande likväl tidiga insatser. När en möjlighet stängs ger hon inte upp, utan finner nya vägar, allt för barnens bästa
Engagemang: Hanna är övertygad om att hela samhället behövs för att stärka barn och ungas psykiska hälsa och räds inte åt att tänka nytt. Hanna är övertygad om att vi behöver stärka varje individ genom att våga se det friska och att stärka dessa hos varje enskild individ. Hanna kan alltid parera det individuella perspektivet i förhållande till det strukturella vilket ständigt ger framgång i den kommun hon verkar i. Hanna är en positiv kraft som ser möjligheter till förändring, hon är modig och fylld av optimism."

Tog emot utmärkelsen på Almedalsveckan

- Jag är så tacksam och stolt över att mina insatser värderas på det här sättet. Jag brinner för mitt arbete och barn- och ungas psykiska hälsa säger Hanna.

Utmärkelsen delades ut under onsdagskvällen på Almedalsveckan där Hanna var och tog emot.

Vi säger stort grattis och är så stolta över dig Hanna!

Hanna Röngren tillsammans med representanter från Ing-Marie Wieselgrens stiftelse och postkodlotteriets stiftelse.

Hanna Röngren tillsammans med representanter från Ing-Marie Wieselgrens stiftelse och postkodlotteriets stiftelse.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 juni 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin